
Prøv restaurant Nomas nordiske flødeboller
28. april 2010I gourmetrestauranten Noma kommer smagen og inspirationen fra den nordiske natur, og chefkok René Redzepis bagvedliggende idé om, hvordan et nytænkt nordisk gourmetkøkken skal udformes, slår så rent og klart igennem i alle detaljer, at det har betaget den ganske verden. Det skriver magasinet Mad & Bolig.
Flere opskrifter fra Noma:
Læsøløg i teksturer med sagogryn og timian
Glaseret kalvetunge og friteret kalvebryst med selleri
Kåret af 806 kolleger
Noma har, som eneste danske restaurant, fået tildelt 2 Michelinstjerner og blev den 26. april 2010 stemt ind på en flot 1. plads på listen over de 50 bedste restauranter i verden af det anerkendte London Restaurant Magazine.
Det var 806 gastronomer, kokke og medanmeldere fra 26 regioner, der var med til at bestemme, at Noma i 2010 skulle indtage 1. pladsen.
Den spanske restaurant El Bulli har ellers ligget stabilt som nr. 1 de seneste 4 år.
Men i år forviste Noma altså den spanske gourmet-perle til 2. pladsen, mens den engelske restarant The Fat Duck blev nr. nr. 3 - i det man kan kalde verdensmesterskabet i restauranter.
Opskrift på Nomas skønne flødeboller (4 personer)
De nordiske råvarer er her repræsenteret i form af skønt rødbedeskum...
Ingredienser
Rødbede-sukkerlage: Marengs: Maltbund: Overtræk: 188 g rødbedejuice450 g sukker
288 g glukose
388 g rødbedejuice
58 g æggehvidepulver
28 g sukker
325 g sukker
500 g smør
600 g mel
40 g maltmel
6 g salt
180 g æggeblommer
Mørk chokolade
Fremgangsmåde:
Kog rødbedejuice, sukker og glukose sammen til 117°. Vej ingredienserne til marengs af imens.
Pisk rødbedejuice, æggehvidepulver og sukker til marengs og hæld derefter den varme rødbede-sukkerlage ved i en tynd stråle.
Rør alle ingredienser til maltbunden sammen og rul dejen tyndt ud. Stil på køl i en ½ time.
Tag dejen ud og udstik i en passende størrelse.
Bag bundene ved 160° indtil de er sprøde.
Køl bundene af og sprøjt rødebedemarengsen på med en sprøjtepose.
Stil på køl igen.
Overtræk flødebollerne med chokolade, gerne tempereret så den er sprød!