Mad

Pitaburger med lam og hummus

Ugens onsdagsopskrift er pitaburger med lam og hummus. Få opskriften her







Kikærter skal udblødes, før de koges, fordi kogetiden ellers er uendelig lang. Når der står 400 gram kikærter, er det tørret vægt.

400 g kikærter, udblødte
2 laurbærblade
1 lille fed hvidløg
1 spsk. tahin
1 spsk. knust spidskommen
2 spsk. citronsaft

ENDVIDERE:
400 g hakket lammekød
lidt olie til stegning
salt
chiliflager
2 røde peberfrugter i både
1 rødløg i både
olivenolie
salt
lidt citronsaft
1 dl groft hakket persille
2 grove pitabrød
evt. chilisauce

Kog kikærterne med laurbærblade i usaltet vand i ca. 45 minutter, til de er helt møre. Dræn vandet fra (gem lidt). NB: Gem halvdelen af kikærterne til torsdag! Blend den anden halvdel med hvidløg, tahin, spidskommen og citronsaft i en foodprocessor. Spæd med lidt af kogevandet, så hummussen bliver cremet, men stadig er lidt rustik. Smag til med salt og evt. mere citron og/eller spidskommen.
Form kødet til 2 bøffer, og steg dem i olie på en varm pande. Krydr med salt og chiliflager.
Rist peberfrugter og løg i olie på en varm pande, og smag til med salt og citronsaft.
Fyld hummus, bøf, peberfrugt og persille i lune pitabrød, og servér straks, evt. med chilisauce til.
Opskriften er til 2 personer

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER


MandagTirsdagTorsdagFredag

Læs mere om: