
Peanutbutter whoopie pies
7. marts 2012Peanutbutter whoopie pies
(Ca. 20 stk.)
Ingredienser:
125 g smør
125 g mørk chokolade
225 g sukker
3 æg str. M/L
1 tsk vaniljesukker
250 g hvedemel
25 g kakao
½ tsk bagepulver
Peanutcreme:
100 g crunchy peanut-butter
150 g flormelis
125 g flødeost
LÆS OGSÅ: Prøv også whoopie pies med chokolade
Fremgangsmåde:
Smelt smør og hakket chokolade i en gryde ved lav varme. Pisk sukker, æg og vanilje til en luftig æggesnaps.
Sigt mel, kakao og bagepulver i æggemassen og rør det sammen med chokoladesmørret. Sæt dejen koldt i 30 min., så er den lettere at trille.
Tril 40 kugler på størrelse med valnødder, og læg dem med afstand på en bageplade.
Tryk dem en anelse flade og bag dem ved 180 grader i ca. 8 min. - de må ikke blive hårde. Køl af på en bagerist.
LÆS OGSÅ: Macarons med mynte
Pisk peanutcremen sammen, først ved laveste hastighed og siden ved højeste, så cremen bliver luftig.
Kom den i en pose og sprøjt den ud på halvdelen af kagerne, der lægges sammen to og to.
De holder sig fint et par dage i køleskabet.
Whoopie pies...
Stammer fra Pennsylvania, USA, hvor de religiøse Amish-koner bagte dem af en rest kagedej, som et simpelt mellemmåltid til manden, når han var i marken.