https://imgix.femina.dk/media/c99a4421c9f94623afa0532d1868cc37.jpg
Mad

Peanutbutter whoopie pies

7. marts 2012
af Gitte heidi rasmussen
foto: bjørn jakobsen
Macarons, whoopie pies og cupcakes er søde lækkerier, der vil vække begejstring på ethvert kage- eller dessertbord. Tryl med farver, tyller og pynt – og glæd dig til at nyde (og byde på) de fine kager.

Peanutbutter whoopie pies

(Ca. 20 stk.)

Ingredienser:
125 g smør
125 g mørk chokolade
225 g sukker
3 æg str. M/L
1 tsk vaniljesukker
250 g hvedemel
25 g kakao
½ tsk bagepulver

Peanutcreme:
100 g crunchy peanut-butter
150 g flormelis
125 g flødeost

LÆS OGSÅ: Prøv også whoopie pies med chokolade

Fremgangsmåde:
Smelt smør og hakket chokolade i en gryde ved lav varme. Pisk sukker, æg og vanilje til en luftig æggesnaps.

Sigt mel, kakao og bagepulver i æggemassen og rør det sammen med chokoladesmørret. Sæt dejen koldt i 30 min., så er den lettere at trille.

Tril 40 kugler på størrelse med valnødder, og læg dem med afstand på en bageplade.

Tryk dem en anelse flade og bag dem ved 180 grader i ca. 8 min. - de må ikke blive hårde. Køl af på en bagerist.

LÆS OGSÅ: Macarons med mynte

Pisk peanutcremen sammen, først ved laveste hastighed og siden ved højeste, så cremen bliver luftig.

Kom den i en pose og sprøjt den ud på halvdelen af kagerne, der lægges sammen to og to.

De holder sig fint et par dage i køleskabet.

Whoopie pies...
Stammer fra Pennsylvania, USA, hvor de religiøse Amish-koner bagte dem af en rest kagedej, som et simpelt mellemmåltid til manden, når han var i marken.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200_1.jpg

Læs også