
Pandekager med frugt og bærmousse
15. juli 2015Disse pandekager tager ca. 1 TIME OG 15 min at lave.
Opskriften giver 25 STK.
Det skal du bruge til pandekager med frugt og bærmousse
25 g smør
125 g hvedemel
2 spsk sukker
1 spsk bagepulver
¼ tsk salt
1 spsk vaniljesukker
1 dl mælk
1 dl fløde
3 store æg
Smør til stegning
2 spsk sukker
Mousse og sommerbær:
3 blade husblas
2 dl marmelade, evt. blanding af sol- og hindbær
2 dl piskefløde
2 dl yoghurt 10%
2 spsk flormelis
Prøv også: Lækre amerikanske pandekager med vanilje og granatæblesirup
Sådan laver du pandekager med frugt og bærmousse
Smelt smørret i en gryde. Hæld mel, sukker, bagepulver, salt og vanilje i en skål.
Pisk smeltet smør, mælk og fløde i dejen.
Tilsæt æggene et ad gangen og rør imellem. Lad dejen hvile i 15 min.
Steg pandekagerne lysebrune i smør, læg dem i en stabel og drys sukker imellem.
Mousse:
Læg husblassen i koldt vand i 5-10 min. Varm marmeladen over lav varme. Fjern gryden fra varmen. Knug husblassen for vand og opløs den i den lune marmelade.
Pisk fløden til skum. Rør yoghurt og flormelis sammen og vend i flødeskummet.
Vend marmeladen i flødeyoghurten og hæld moussen i en skål. Sæt på køl i ca. 1½ time og server de færdige pandekager sammen med frugt.