Pandekager med frugt og bærmousse
Mad

Pandekager med frugt og bærmousse

15. juli 2015
af Louise Dandanell Ørsted
Foto: Bjørn Jakobsen
Pandekager er altid et hit - og disse er bestemt ingen undtagelse!

Disse pandekager tager ca. 1 TIME OG 15 min at lave.

Opskriften giver 25 STK.

Det skal du bruge til pandekager med frugt og bærmousse

25 g smør

125 g hvedemel

2 spsk sukker

1 spsk bagepulver

¼ tsk salt

1 spsk vaniljesukker

1 dl mælk

1 dl fløde

3 store æg

Smør til stegning

2 spsk sukker

Mousse og sommerbær:

3 blade husblas

2 dl marmelade, evt. blanding af sol- og hindbær

2 dl piskefløde

2 dl yoghurt 10%

2 spsk flormelis

Prøv også: Lækre amerikanske pandekager med vanilje og granatæblesirup

Sådan laver du pandekager med frugt og bærmousse

Smelt smørret i en gryde. Hæld mel, sukker, bagepulver, salt og vanilje i en skål.

Pisk smeltet smør, mælk og fløde i dejen.

Tilsæt æggene et ad gangen og rør imellem. Lad dejen hvile i 15 min.

Steg pandekagerne lysebrune i smør, læg dem i en stabel og drys sukker imellem.

Mousse:

Læg husblassen i koldt vand i 5-10 min. Varm marmeladen over lav varme. Fjern gryden fra varmen. Knug husblassen for vand og opløs den i den lune marmelade.

Pisk fløden til skum. Rør yoghurt og flormelis sammen og vend i flødeskummet.

Vend marmeladen i flødeyoghurten og hæld moussen i en skål. Sæt på køl i ca. 1½ time og server de færdige pandekager sammen med frugt.

Prøv også: Fyldte pandekager

15 kager og desserter med sommerbær

Læs også