https://imgix.femina.dk/media/article/1237-paerekager.jpg
Mad

Pærekager med marengs-top

13. september 2012
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Lars Ranek
Jeg er vild med marengs – sprød og knasende først og derefter så blød, sød og dejlig. Under marengslåget gemmer sig en skøn kombination af pære og syltetøj.

Pærekager med marengs-top 6 stk.

DET SKAL DU BRUGE
1 rulle frisk butterdej
6 spsk. solbærsyltetøj
3 pærer
smør til formene
6 små runde forme på 8 cm

SUKKERLAGE
2 dl vand
200 g sukker

MARENGS
3 æggehvider
150 g sukker
1 knsp. salt

Opskrift - sådan laver du pærekager med marengs-top

Smør formene, og fordel butterdejen i dem. Læg en spsk. syltetøj i hver. Skræl pærerne, og skær dem i tynde både. Kog sukkerlagen sammen. Tag den fra varmen, og vend pærebådene i siruppen. Fordel pærerne over syltetøjet. Bag tærterne i en 210° varm ovn i 10 minutter.
Pisk æggehviderne næsten stive. Tilsæt sukker og salt, og pisk dem helt stive ved høj hastighed.
Tag tærterne ud af ovnen og ud af formene, og stil dem tilbage på bagepladen, på bagepapir. Øs marengsmassen over pæretærterne med en ske, så der dannes små toppe. Bag tærterne færdige i 5-7 minutter, til marengsen er flot lysebrun.

TIP: Er der lidt marengs tilovers, så brug den på is som guf

Prøv også: Marengs med sommerbær og vaniljeskum

Læs også