
Pærekager med marengs-top
13. september 2012Pærekager med marengs-top 6 stk.
DET SKAL DU BRUGE
1 rulle frisk butterdej
6 spsk. solbærsyltetøj
3 pærer
smør til formene
6 små runde forme på 8 cm
SUKKERLAGE
2 dl vand
200 g sukker
MARENGS
3 æggehvider
150 g sukker
1 knsp. salt
Opskrift - sådan laver du pærekager med marengs-top
Smør formene, og fordel butterdejen i dem. Læg en spsk. syltetøj i hver. Skræl pærerne, og skær dem i tynde både. Kog sukkerlagen sammen. Tag den fra varmen, og vend pærebådene i siruppen. Fordel pærerne over syltetøjet. Bag tærterne i en 210° varm ovn i 10 minutter.
Pisk æggehviderne næsten stive. Tilsæt sukker og salt, og pisk dem helt stive ved høj hastighed.
Tag tærterne ud af ovnen og ud af formene, og stil dem tilbage på bagepladen, på bagepapir. Øs marengsmassen over pæretærterne med en ske, så der dannes små toppe. Bag tærterne færdige i 5-7 minutter, til marengsen er flot lysebrun.
TIP: Er der lidt marengs tilovers, så brug den på is som guf
Prøv også: Marengs med sommerbær og vaniljeskum