Ostelagkage med kiwi til 8 personer
Tid: 25 minutter. Hviletid: I alt mindst 2½ time
DET SKAL DU BRUGE 150 g smør 300 g Digestivekiks
OSTEFYLD 4 blade husblas 400 g flødeost naturel 3 spsk. flormelis korn af 1 vaniljestang 2½ dl piskefløde 2 æggehvider
PYNT 5 kiwier
PRØV OGSÅ: Vild med ostelagkage? Så prøv fem lækre af slagsen - få alle opskrifterne her Opskrift - sådan laver du ostelagkage med kiwi
1. Smelt smørret. Knus kiksene til fine krummer. Rør smør og kiks sammen til en ensartet masse, og fordel den i bunden af en springform beklædt med bagepapir. Pres kiksebunden godt sammen, og lad den sætte sig i mindst 30 minutter i køleskabet. 2. OSTEFYLD: Udblød husblassen i en skål med koldt vand i 5 minutter. Rør flødeost sammen med flormelis og vaniljekorn til en ensartet masse. Pisk fløden til blødt flødeskum. Pisk æggehviderne stive. Smelt den udblødte husblas sammen med 2 spsk. vand i en lille gryde, og pisk det i ostemassen. Vend først flødeskum i ostemassen, og vend derefter de piskede æggehvider i. Fordel ostefyldet på kiksebunden, og lad kagen sætte sig i mindst 2 timer i køleskabet. 3. PYNT: Skræl kiwierne, og skær dem i tynde skiver. Læg dem i et fint mønster på toppen af kagen umiddelbart før servering.
PRØV OGSÅ: Fransk tærte med citroncreme og hindbær