
Ostekage med kirsebær
25. juli 2011Tilbered det meste dagen før: Ostekage med lækker kirsebærsauce smagt til med rom.
Ostekage med kirsebær (TID: 45 min. + bagning, 12 pers.)
Ingredienser
Bund: Fyld: Pynt: 150 g digestive kiks50 g usaltet smør
45 g rørsukker
Smør til formen 400 g flødeost
1 dl sukker, gerne rørsukker
2 dl creme fraiche
1 spsk citronsaft
2 tsk vaniljeessens. 1 spsk maizena
250 g kirsebær
2 tsk rørsukker
2 spsk mørk rom
50 g blåbær
Fremgangsmåde
Varm ovnen op til 200 grader.
Knus kiksene i en foodprocessor. Smelt smørret og bland det med rørsukker og kiksesmulderet.
Smør en springform, diam. 22 cm, og tryk kiksblandingen ud i bunden. Bag den i ca. 8 min. og afkøl.
LÆS OGSÅ: Lagkage med kirsebær
Pisk flødeosten med sukker med en håndmikser, indtil blandingen er klumpfri.
Tilsæt cremefraiche, citronsaft og vanilje.
Fordel osteblandingen på den bagte tærtebund og stil i køleskab mindst 4 timer, gerne natten over.
Pisk maizena med ½ dl vand i en lille gryde.
Halver og udsten kirsebærrene og kom endnu ½ dl vand og sukker i gryden.
LÆS OGSÅ: 5 lækre opskrifter med sommerens kirsebær
Rør rundt og kog op, tilsæt mere vand, hvis det bliver for tykt.
Fjern gryden fra varmen efter ca. 1 min., og tilsæt rom.
Afkøl saucen, inden den forsigtigt hældes ud over kagen, der pyntes med blåbær lige før servering.