Mad

Osso bucco med mandler og abrikoser

Ugens fredagsopskrift er osso bucco med mandler og abrikoser. Få opskriften her




4-6 skiver ossobuco
salt og peber
olie til stegning
3 fed hvidløg i tynde skiver
2 løg i både
tynde strimler citronskal af 1 økologisk citron
100 g tørrede abrikoser i strimler
2 dl hvidvin
4 dl vand
100 g smuttede mandler
ENDVIDERE:
7 dl vand
2 dl instant-polenta
salt
1 spsk. smør
hakket bredbladet persille
#Dup kødet tørt, og krydr med salt og peber. Brun det i lidt olie i en varm stor gryde, gerne ad flere omgange. Kom hvidløg, løg, citronskal og abrikoser i gryden, og hæld vinen på. Lad vinen koge op, og tilsæt derefter vandet. Læg låg på, og lad retten simre i 40 minutter. Tag låget af, og lad den simre i yderligere 30 minutter, eller til kødet er mørt. Tilsæt mandler, og smag til med salt og peber.
Kog imens 7 dl vand op. Pisk polentaen i, når vandet koger. Pisk, til polentaen har konsistens som tyk havregrød. Tag gryden af varmen, og smag til med salt og smør.
Servér straks varm polenta med ossobuco, og top med hakket persille.Opskriften er til 2 personer

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER


Mandag TirsdagOnsdagTorsdag

Læs mere om: