Sønderjysk rugbrødslagkage
Mad

Opskrift på sønderjysk rugbrødslagkage

21. februar 2022
af Camilla Biesbjerg Mikkelsen
Foto: Betina Hastoft
Den klassiske rugbrødslagkage - også kaldtes brødtærte - smager fantatstisk og passer ikke kun på det sønderjyske kaffebord, men også på et helt almindeligt kaffebord

Bunde

  • 6 æg
  • 150 g lyst rørsukker
  • 200 g rugbrød uden kerner
  • 2 spsk kakao
  • 1 spsk kartoffelmel
  • 2 tsk bagepulver
  • 50 g hasselnødder
  • Smør eller olie til formen

Fyld

  • ½ l piskefløde
  • 50 g chokolade
  • 50 g hasselnødder

Sådan bager du rugbrødslagkagen

  1. Tænd ovnen på 180 grader.

  2. Læg bagepapir i bunden af en springform, diam. 20-22 cm, og smør kanterne.

  3. Bunde til rugbrødslagkage: Del æggene i blommer og hvider. Pisk sukker og æggeblommer hvide med en elpisker.

  4. Tilsæt fintrevet rugbrød, kakao, kartoffelmel, bagepulver og finthakkede nødder.

  5. Pisk æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt i dejen ad flere omgange.

  6. Fordel dejen i springformen, og bag kagen i ovnen i ca. 45 min. Lad den køle af, og del den i 2 bunde.

  7. Pisk fløden til blødt skum. Hak chokolade og nødder groft. Læg bundene sammen med halvdelen af flødeskummet, og fordel resten på toppen af rugbrødslagkagen, der pyntes med chokolade og nødder. Servér straks.

LÆS OGSÅ: Lagkage med tiramisu

Tip til din rugbrødslagkage
Smør et tyndt lag kirsebær- eller solbærsyltetøj på bundene, før du lægger din rugbrødslagkagen sammen med flødeskummet.

PRØV OGSÅ: Hjemmelavet øllebrød med vaniljecreme

Læs også