
Opskrift på is med mandelknas og orangesirup
22. marts 2013Denne opskrift på is med mandelknas og orangesirup er en smuk og meget nem dessert til påske.
Det skal du bruge
½ vaniljeis
1 pk Kongemandler eller Påskeæg, Toms
1 øko-appelsin
½ dl sukker
2 drys fra vaniljekværn eller ¼ vaniljestang
LÆS MERE: Vil du lave mere hjemmelavet is? Her får du 6 opskrifter på is, du selv kan lave
Sådan laver du is med mandelknas og orangesirup
Riv skallen på appelsinen evt. med et juliennejern. Pres saften fra appelsinen (ca. 1 dl) og hæld den på en pande med sukker og vanilje. Kog saften ind til en sirup - det tager 8-10 min.
Hak de gule og orange mandler groft.
Kugl isen op med en ske, så de ligner æg. Vend »is-æggene« i de hakkede mandler og servér med dryp af appelsinsirup.
TIP
Lav eventuelt kuglerne dagen inden du skal bruge dem, pak iskuglerne i husholdningsfilm og frys dem ned igen. Så er de lettere at rulle i mandlerne lige inden servering.