https://imgix.femina.dk/media/sondag/2013/06/24/mad/lakridsis612x325.jpg
Mad

Opskrift på hjemmelavet lakrids-is

8. juni 2013
af Louise Dandanell Ørsted
foto: Bjørn Jakobsen
Lakrids smager fantastisk, og det samme gør is. Her får du opskriften på hjemmelavet lakrids-is, der med garanti vil gøre din dag endnu bedre

Lakrids er de seneste par år blevet utroligt populært i madlavning - og med god grund. For lakrids smages jo skønt.

Her får du en lækker opskrift på hjemmelavet is med lakrids. Og hvem kan blive ked af sådan en opskrift. Is og lakrids - to favoritter i én.

Det tager cirka 25 minutter at lave lakrids-is, og så skal der beregnes mellem 4 og 6 timer på frysning.

Lakrids-is

(4-6 prs.)

Det skal du bruge
2½ dl sødmælk
3 past. æggeblommer
50 g sukker
2-3 spsk lakrids-sirup, fås bl.a. hos Specialkøbmanden, www.specialkobmanden.dk
Evt. vafler
Evt. lidt af dine favorit lakrids

Lakrids går overraskende godt sammen med jordbær - prøv denne jordbærshake med lakrids

Sådan laver du lakrids-is
Giv mælken et opkog og fjern gryden fra varmen.

Pisk æggeblommer og sukker luftigt. Hæld æggecremen i mælken og varm forsigtigt op under omrøring, til det tykner. Det må ikke koge.

Afkøl cremen.

Rør lakrids-sirup i og hæld massen i en fryseegnet beholder og stil den i fryseren. Rør i isen hver halve time de første par timer. Den er frosset i løbet af 4-6 timer, alt afhængigt af hvilken beholder den fryses i.

Servér i vafler eller dessertglas og pynt med lakrids.

Er du vild med is? SØNDAG giver dig 6 opskrifter på fantastiske sommeris

NB. Det kan ikke anbefales, at du kommer lakrids ind i isen, da lakrids bliver helt hård, når den fryser.

Læs også