
Mørk gulerodskage med rigeligt snask
6. september 2012
Mørk gulerodskage med snask (8-12 pers.)
Ingredienser
Basis:
300 g sukker
1½ dl rapsolie
250 g hvedemel
½ tsk bagepulver
2 tsk natron
1½ spsk kanel
100 g flormelis
1½ tsk vaniljesukker
100 g smør, blødt
Indkøb:
4 gulerødder (ca. 250 g) +
1 til pynt
3 æg
120 g nøddekerner, f.eks. hassel/pistacie/valnød
1 dl rosiner
200 g flødeost naturel
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 grader.
Skræl gulerødderne (gem én) og riv dem groft.
Slå æggene ud i en skål og pisk dem med sukkeret, til blandingen er cremet og hvid. Pisk rapsolien i æggeblandingen. Bland melet med bagepulver, natron og kanel og drys det i æggeblandingen under omrøring.
Hak nødderne groft og vend dem i dejen med 250 g revet gulerod og rosinerne.
Hæld dejen i en smurt springform og bag kagen i ovnen i 50 min., til den er fast. Lad kagen køle af på en rist.
Pisk flødeost med flormelis, vaniljesukker og blødt smør. Bliv ved, til det ikke klumper, og sæt »snasken« på køl indtil servering.
Skræl den sidste gulerod og skræl den i lange tynde strimler.
Pynt den afkølede kage med snask og gulerodsstrimler.
TIP
Du kan også hælde dejen i muffinforme og bage dem i 25-30 min.
Hvad synes du om denne opskrift?
Giv et antal stjerner oppe i hjørnet, eller skriv din kommentar nederst.