https://imgix.femina.dk/media/0afc70158ec1441cb7fd786917fdf652.jpg
Mad

Minirugbrød med hør- og sesamfrø

7. september 2010
af Susanne Palmqvist
Foto: Anders Schønnemann
De små brød er ikke rigtige rugbrød, men bagt med rugmel, hvedemel og hør- og sesamfrø. Det giver en mildere smag. Gnav dem til en frikadelle sammen med masser af grøntsager. Som skole-snacks passer de lige til madpakken

(10 stk.)
1 dl hørfrø
2 dl vand
1 dl yoghurt naturel
2 dl vand
1 spsk. sirup
3 tsk. salt
1½ spsk. olie
2 tsk. st. fennikelfrø
25 g gær
250 g groft rugmel
½ dl sesamfrø
200-250 g hvedemel
ca. 1 dl lyse sesamfrø til drys
Kog vand og hørfrø op. Sluk, og lad det trække, til vandet er lunkent. Rør yoghurt og resten af vandet i sammen med sirup, salt, olie, fennikelfrø og gær. Pisk eller rør rugmel og sesamfrø i. Ælt hvedemel i, til det er en fast, men smidig dej. Lad den hæve tildækket i 1-2 timer ved stuetemperatur. Ælt den let igennem, og form den til en tyk aflang rulle. Tryk den i lidt firkantet facon, pensl med vand, og tril i sesamfrø. Skær den i 10 stykker. Stil dem på en plade, tryk dem lidt flade, og lad dem efterhæve i ½ time. Bag dem på næstnederste rille i en 220° varm ovn i ca. 20-25 minutter. Afkøl på rist. Brødene kan fryses.

RELEVANTE LINKS

https://imgix.femina.dk/legacy/media/85c2146bda714625a1da42c974839e5b.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/613dc2994bcb47c4a79cdeaa19a4b57e.jpg
Salat med bær og varmrøget laks

Læs også