
Minirugbrød med hør- og sesamfrø
7. september 2010(10 stk.)
1 dl hørfrø
2 dl vand
1 dl yoghurt naturel
2 dl vand
1 spsk. sirup
3 tsk. salt
1½ spsk. olie
2 tsk. st. fennikelfrø
25 g gær
250 g groft rugmel
½ dl sesamfrø
200-250 g hvedemel
ca. 1 dl lyse sesamfrø til drys
Kog vand og hørfrø op. Sluk, og lad det trække, til vandet er lunkent. Rør yoghurt og resten af vandet i sammen med sirup, salt, olie, fennikelfrø og gær. Pisk eller rør rugmel og sesamfrø i. Ælt hvedemel i, til det er en fast, men smidig dej. Lad den hæve tildækket i 1-2 timer ved stuetemperatur. Ælt den let igennem, og form den til en tyk aflang rulle. Tryk den i lidt firkantet facon, pensl med vand, og tril i sesamfrø. Skær den i 10 stykker. Stil dem på en plade, tryk dem lidt flade, og lad dem efterhæve i ½ time. Bag dem på næstnederste rille i en 220° varm ovn i ca. 20-25 minutter. Afkøl på rist. Brødene kan fryses.
RELEVANTE LINKS


