
Is med hyldeblomst og citron
6. juni 2011Hyldeblomst og citron er et godt par. Og i et iskoldt miks er de endnu bedre...
Ingredienser
Rigeligt til 8 pers.
9 øko citroner
1 dl sukker
4 past. æggeblommer
1 dl konc. hyldeblomstsaft (se opskrift nedenfor)
½ l piskefløde
Fremgangsmåde
Skyl citronerne, halver de 8 på langs og skrab citronkødet ud.
Pisk sukker og æggeblommer sammen til en luftig masse. Tilsæt revet skal fra 1 citron samt hyldeblomstsaft.
Pisk fløden stiv og vend forsigtigt æggemassen i flødeskummet.
Fyld de tomme citronerskaller med flødemassen og skrab dem flade med en kniv.
Læg citronerne sammen igen parvis, og pak hver citron ind i husholdningsfilm.
Hæld resten af massen i en fryseboks og frys citronerne og isen i minimum 6 timer.
Inden servering halveres citronerne igen med en skarp kniv dyppet i varmt vand og serveres iskolde.
5 FANTASTISKE OPSKRIFTER MED HERLIGE HYLDEBLOMSTER
HyldeblomstsaftIs med hylde-blomst og citronLøg- og hylde-
blomstkompotHyldeblomst-
marmeladeHyldeblomst-
syltede rabarber