
Mad
Marmorkage med citruspift
1. april 2011af Camilla Zarah Lawes
Foto: Lars Ranek
Marmorkage er en skøn klassiker, der også er kendt under navnet ”tigerkage”. Her har den fået et tvist med citron, men vil du have den helt traditionel, kan det udelades
Marmorkage med citruspift
DET SKAL DU BRUGE
200 g blødt smør
200 g sukker
fintrevet skal af en citron
kornene fra en stang vanilje
4 æg
½ tsk. bagepulver
200 g hvedemel
100 g smeltet mørk chokolade
Opskrift - sådan laver du marmorkage med citruspift
Rør smørret med sukkeret, til det er hvidt. Rør citronskal og vaniljekorn i dejen. Tilsæt æggene et ad gangen, og rør godt mellem hvert æg. Vend bagepulver i sammen med melet. Tag ¹/ af dejen fra, og bland den med smeltet chokolade. Fordel halvdelen af den lyse dej i en smurt rugbrødsform på 1 liter. Kom derefter chokoladedejen over og til sidst resten af den lyse dej. Rør lidt rundt i dejen med en strikkepind eller et trægrillspyd. Bag marmorkagen midt i en 175° varm ovn i en time. Afkøl kagen let, og servér den i gode tykke skiver.
RELEVANTE LINKS

