Marcipankage med jordbærkompot og kokosmarengs
Tid: 40 minutter. Bagetid: I alt ca. 55 minutter. Antal personer: 6.
DET SKAL DU BRUGE Kagebund 200 g marcipan 75 g smør + lidt til formen 50 g sukker + lidt til formen 1 æg ½ dl vand ½ tsk. bagepulver 50 g hvedemel en springform, 22-24 cm i diameter
Kokosmarengs 2 æggehvider 75 g flormelis 75 g kokosmel
Jordbærkompot 500 g jordbær 1 vaniljestang 100 g sukker ½ dl vand et lille stykke skal af 1 usprøjtet citron 1 tsk. melatin, fx Rød Melatin fra Tørsleffs
PRØV OGSÅ: Prøv et skønt alternativ til den lækre marcipankage - en lækker æbletærte med marcipan. Få opskriften her Opskrift - sådan laver du marcipankage med jordbærkompot og kokosmarengs
1. JORDBÆRKOMPOT: Skyl jordbærrene, og skær dem i mindre stykker. Flæk vanilje-stangen, og skrab kornene ud. Varm bærstykkerne i en gryde med sukker, vand, vaniljekorn og vaniljestang. Skær et stykke skal af citronen, uden at det hvide kommer med, og lad det koge med i gryden. Kog forsigtigt, indtil sukkeret er opløst. Tilsæt melatin, og rør godt rundt. Afkøl jordbærkompotten. 2. KAGEBUND: Tænd ovnen på 160°. Riv marcipanen groft på et rivejern. Smelt smørret ved svag varme, og lad det køle lidt af. 3. Blend marcipan med sukker, æg, vand, bagepulver og mel i en foodprocessor. Tilsæt smørret, og blend igen. Fordel massen i en smurt og sukkerdrysset springform. Bag kagebunden i 25-30 minutter, til den er fast. Lad kagen køle af, løsn den, men lad den blive i formen. Fordel den afkølede jordbærkompot i et jævnt lag på kagebunden, og fisk citronskallen op. 4. KOKOSMARENGS: Pisk æggehviderne stive med en elpisker, og tilsæt flormelis lidt ad gangen, mens du pisker indimellem. Massen skal blive helt stiv. Vend herefter forsigtigt kokosmelet i med en dejskraber eller en ske. Skru ovnen op på 180°. Fordel kokosmarengsmassen øverst på kagen, og bag den i ovnen i yderligere 20-25 minutter, til overfladen er gylden. Lad kagen køle af, før den tages ud af formen og serveres.
PRØV: Cheesecake på kiksebund med jordbær