marcipankage
Mad

Marcipankage med jordbærkompot og kokosmarengs

9. september 2016
af Marie Melchior og Camilla Zarah Lawes
Foto: Betina Hastoft og Columbus Leth.
Med både jordbær, marcipan og kokos-marengs er denne labre sag den helt rigtige at servere for alle med en sød tand. Her får du opskriften på marcipankage med jordbærkompot og kokosmarengs

Marcipankage med jordbærkompot og kokosmarengs

Tid: 40 minutter. Bagetid: I alt ca. 55 minutter. Antal personer: 6. DET SKAL DU BRUGE Kagebund 200 g marcipan 75 g smør + lidt til formen 50 g sukker + lidt til formen 1 æg ½ dl vand ½ tsk. bagepulver 50 g hvedemel en springform, 22-24 cm i diameter Kokosmarengs 2 æggehvider 75 g flormelis 75 g kokosmel Jordbærkompot 500 g jordbær 1 vaniljestang 100 g sukker ½ dl vand et lille stykke skal af 1 usprøjtet citron 1 tsk. melatin, fx Rød Melatin fra Tørsleffs PRØV OGSÅ: Prøv et skønt alternativ til den lækre marcipankage - en lækker æbletærte med marcipan. Få opskriften her

Opskrift - sådan laver du marcipankage med jordbærkompot og kokosmarengs

1. JORDBÆRKOMPOT: Skyl jordbærrene, og skær dem i mindre stykker. Flæk vanilje-stangen, og skrab kornene ud. Varm bærstykkerne i en gryde med sukker, vand, vaniljekorn og vaniljestang. Skær et stykke skal af citronen, uden at det hvide kommer med, og lad det koge med i gryden. Kog forsigtigt, indtil sukkeret er opløst. Tilsæt melatin, og rør godt rundt. Afkøl jordbærkompotten. 2. KAGEBUND: Tænd ovnen på 160°. Riv marcipanen groft på et rivejern. Smelt smørret ved svag varme, og lad det køle lidt af. 3. Blend marcipan med sukker, æg, vand, bagepulver og mel i en foodprocessor. Tilsæt smørret, og blend igen. Fordel massen i en smurt og sukkerdrysset springform. Bag kagebunden i 25-30 minutter, til den er fast. Lad kagen køle af, løsn den, men lad den blive i formen. Fordel den afkølede jordbærkompot i et jævnt lag på kagebunden, og fisk citronskallen op. 4. KOKOSMARENGS: Pisk æggehviderne stive med en elpisker, og tilsæt flormelis lidt ad gangen, mens du pisker indimellem. Massen skal blive helt stiv. Vend herefter forsigtigt kokosmelet i med en dejskraber eller en ske. Skru ovnen op på 180°. Fordel kokosmarengsmassen øverst på kagen, og bag den i ovnen i yderligere 20-25 minutter, til overfladen er gylden. Lad kagen køle af, før den tages ud af formen og serveres. PRØV: Cheesecake på kiksebund med jordbær

Læs også