Mandelkager med honningis og blåbær til 8 personer
INGREDIENSER TIL MANDELKAGER
MANDELKAGER
150 g blødt smør 210 g sukker korn af ½ vaniljestang 3 æg 75 g marcipan 100 g mandler 110 g hvedemel 1 nip bagepulver evt. 75 g frosne eller friske blåbær 8-12 muffinforme af papir en muffinform af metal eller silikone med flere huller
HONNINGIS
90 g dansk lynghonning 4 dl piskefløde 4 æggeblommer (evt. pasteuriserede) korn af ½ vaniljestang 1½ spsk. cognac
TILBEHØR
2 spsk. blåbærsyltetøj ca. 200 g friske blåbær
Opskrift - sådan laver du mandelkager med honningis og blåbær
1. Honningis: Lun honningen i en lille gryde. Pisk fløden til let skum. Hæld æggeblommerne i en skål. Tilsæt vaniljekorn, og pisk det godt igennem. Hæld den lune honning i skålen i en tynd stråle under piskning. Pisk det lyst og luftigt. Vend flødeskum og til sidst cognac i. Hæld massen i en beholder med låg, og frys den i mindst 5 timer. 2. Mandelkager: Læg det bløde smør i en skål med sukker og vaniljekorn, og pisk det helt lyst. Pisk 1 æg i ad gangen. Riv marcipanen groft. Smut mandlerne, og hak dem fint. Vend marcipan og mandler i dejen. Bland mel og bagepulver sammen, og vend det i dejen. Placér papirformene i den faste muffinform, og fordel dejen i papirformene. Læg evt. en skefuld bær ned i hver. Bag mandelkagerne på næstnederste rille i ovnen ved 190° i ca. 35 minutter. Afkøl mandelkagerne i formene ½ time og derefter på en rist. 3. Servér mandelkagerne med honningis, syltetøj og blåbær.
TIP Alkoholen giver isen en blødere konsistens, og derfor kan den spises direkte fra fryseren.
PRØV OGSÅ: Marengslagkage med lakrids og bær