Mad

Madplan: Stegte sild asian style

af Louisa Lorang 21. februar 2013
Foto: Anders Schønnemann
Ugens onsdagsopskrift er stegte sild asian style. Få opskriften her

Det er en uge med lutter klassikere. Så sild er bestemt på menuen. Her i en asiatisk inspireret udgave.2 rødløg i tynde skiver½ dl limesaft (ca. 2 lime)2 spsk. sukker1 tsk. fintrevet ingefær1 spsk. rød chili i skiver (eller efter smag)1 håndfuld plukket korianderENDVIDERE:4 store sildefileteren smule wasabisaltrugmelolie til stegningmere saltSALAT:2 spsk. lage fra løgene2 spsk. fiskesaucesaft af 1 lime½ kinakål, fintsnittet3 gulerødder i julienne1 dl hakkede peanutsTILBEHØR:kogte ris, gerne fuldkornsrisKom løg, lime, sukker og ingefær i en kasserolle, og lad det simre i 3-5 minutter, til sukkeret er helt smeltet. Kom chili i, og tag kasserollen af varmen. Lad det hele køle, og vend koriander i lige inden servering.Tjek sildene for store ben; smør dem med lidt wasabi i midten, og krydr med salt. Luk dem sammen, og vend dem i rugmel. Steg dem i olie på en varm pande, og krydr med mere salt.Rør lidt lage fra løgene med fiskesauce og lime. Vend kinakål og gulerødder med dressingen, og anret salaten med peanuts.Servér de stegte sild toppet med løgsalat og med kålsalat og ris til. Opskriften er til 2 personerTIP: : Kog ekstra ris til torsdag, og sæt dem straks i køleskabet.Få indkøbslisten til hele ugen herUGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag

Tirsdag

Torsdag

Fredag