Mad

Madplan: Rørt makrel med salat af rosenkål og radiser

af Louisa Lorang 7. marts 2013
Foto: Anders Schønnemann
Ugens mandagsopskrift er rørt makrel med salat af rosenkål og radiser. Få opskriften her

Jeg LEGER, at det er forår. Og selv om der stadig er rosenkål på menuen, hjælper denne ret klart på forårsfornemmelserne i min mave.Rørt makrel med salat af rosenkål og radiser til 2 personer (20 min.)1 bundt radiser200 g rosenkålisvand1 spsk. flydende honningsaft af 1 citron3 spsk. olivenoliesaltENDVIDERE:1 røget makrel3-4 spsk. græsk yoghurt 10 %1 bundt purløg, hakketsaltpeber3 smilende ægTILBEHØR:rugbrødSkær radiserne i tynde skiver. Snit rosenkålen fint, og kom begge dele i en skål med isvand.Rør honning, citronsaft og olivenolie sammen. Lad grøntsagerne dryppe godt af lige inden servering, og vend dem med dressingen. Smag til med salt.Pluk makrellen fri for ben og skind. Kom den i en skål, og pisk den groft sammen med yoghurt. Vend purløg i, og smag til med salt og peber.Servér halve smilende æg, salat af rosenkål og radiser med rørt makrel og rugbrød. TIP: Brug spidskål i stedet for rosenkål, hvis du ikke er blevet fan endnu.Få indkøbslisten til hele ugen herUGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag

Onsdag

Torsdag

Fredag