Mad

Madplan: Rodfrugt-blinis med stenbiderrogn

Ugens fredagsopskrift er rodfrugt-blinis med stenbiderrogn og citronsyltet agurk. Få opskriften her





Stenbiderrogn er lig med forår. Du kan også bruge lakse- eller ørredrogn, men beregn lidt mindre, for det er som regel dyrere.

Rodfrugt-blinis med stenbiderrogn og citronsyltet agurk til 2 personer (35 min.)

2 bagekartofler
½ knoldselleri
1 spsk. groft salt
olie til stegning

ENDVIDERE:
1 agurk
2-3 spsk. olivenolie
saft af 1 citron
1 tsk. flydende honning
100-150 g renset stenbiderrogn
cremefraiche
dild
citronbåde
100 g blandet salat
olivenolie
god eddike

Skræl kartofler og knoldselleri, og riv dem groft. Kom dem i en si med salt, og lad dem dryppe af i 10 minutter. Klem så meget væde fra som muligt, og form grøntsagerne til ca. 8 små pandekager. Steg dem møre og gyldne i lidt olie på en varm pande ved middelvarme i 10-15 minutter i alt. Lad dem dryppe af på køkkenrulle.

Lav imens tynde strimler af agurken med tyndskræller eller mandolinjern. Rør olivenolie, citronsaft og honning sammen, og vend agurkestrimlerne i dressingen.

Top de sprøde blinis med salat, agurkestrimler, stenbiderrogn, cremefraiche og dild, og servér straks med citronbåde til og salat vendt med olivenolie og god eddike.

TIP: Hvis det skal gå hurtigt, kan du bruge groft, ristet brød i stedet for rodfrugt-blinis.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER



Mandag

Tirsdag

Onsdag

Torsdag