Mad

Madplan: Ristet fisk med appelsinsalat

Ugens tirsdagsopskrift er ristet fisk med appelsinsalat. Få opskriften her





Nem fisk til hverdag. Jeg er vild med den søde salat, aïoli (hvidløgsmayo), fisk og brød. Men kartofler eller kogte korn er også fint til.

Ristet fisk med appelsinsalat til 2 personer (30 min.)

300 g torsk uden skind og ben
olie til stegning
salt

APPELSINSALAT:
1 fennikel
3-4 appelsiner
100 g sorte oliven
3 spsk. olivenolie
3 spsk. æbleeddike
salt og peber

TILBEHØR:
lidt plukket dild
aïoli
groft brød

Tjek fisken for ben. Del den i to pæne stykker, og steg den i lidt olie på en varm slip let-pande. Steg den næsten færdig på den ene side. Tag panden af varmen; vend fisken, og lad den stege færdig på eftervarmen.

Skær fenniklen i tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Kom den i en skål med koldt vand.
Skær skrællen af appelsinerne, også det bitre hvide, og skær appelsinerne i skiver. Anret appelsinerne toppet med fennikel og oliven. Dryp med olie, eddike, salt og peber.

Servér straks ristet torsk pyntet med rigeligt dild og med salat, groft brød og aïoli til.

TIP: Der findes efterhånden flere gode købe aïolier i supermarkederne og i specialbutikkerne. Kan du ikke skaffe det, kan du røre lidt god mayonnaise med presset hvidløg og en smule citronsaft

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER



Mandag

Onsdag

Torsdag

Fredag