Mad

Madplan: Jambalaya med rejer og chorizo

Ugens tirsdagsopskrift er jambalaya med rejer og chorizo. Få opskriften her





Jambalaya med rejer og chorizo til 2 personer (45 min.)

½ tsk. tørret oregano
1 tsk. hvidløgspulver
¼-½ tsk. cayennepeber
¼ tsk. kværnet sort peber
200 g grønlandske rejer
200 g stærke, bløde
chorizopølser (atado)

ENDVIDERE:
olivenolie
3 fed hvidløg i tynde skiver
1 lille løg, hakket
1½ dl ris
1 dåse hakkede tomater
3-4 dl grøntsags- eller hønsebouillon
1 grøn peberfrugt i små terninger
2 stilke bladselleri, hakket
salt
koriander, plukket
hakkede forårsløg

Bland oregano, hvidløgspulver, cayennepeber og peber. Vend rejerne i krydderierne, og sæt dem i køleskabet indtil brug.

Skær pølsen i skiver, og steg den sprød og gennemstegt på en tør, varm pande. Tag den af panden, og sæt til side. Kom evt. en smule olivenolie på panden, og sautér hvidløg og løg i fedtet fra pølsen, uden at det tager farve. Tilsæt ris, og sautér kort, uden at risen tager farve. Kom tomater og lidt af bouillonen på. Tilsæt mere bouillon undervejs, indtil risene er møre. Det tager 30-35 minutter. Kom peberfrugt og bladselleri på, og lad det varme med i et par minutter. Kom pølser og rejer i panden. Lad det hele varme igennem; smag til med salt, og servér straks toppet med koriander og forårsløg

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER



Mandag

Onsdag

Torsdag

Fredag