limekage
Mad

Limekage med dadler og timian

16. november 2015
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
En dejlig frisk kage med en diskret smag af timian. Få opskriften på limekage med dadler og timian her

Limekage med dadler og timian 8-10 personer

Tid: 15 minutter. Bagetid: 45 minutter DET SKAL DU BRUGE TIL LIMEKAGE 1½ dl rapsolie 2 æg skal og saft af 1 usprøjtet limefrugt 200 g skyr 300 g sukker 100 g dadler 2 spsk. frisk timian 350 g hvedemel 1 spsk. bagepulver 1 randform, 20 cm i diameter 1 spsk. solsikkeolie til formen LIMEGLASUR 160 g flormelis saft af ½ limefrugt ca. 1 tsk. vand frisk timian PRØV OGSÅ: Er du vild med smagen af lime som i denne limekage her? Så prøv disse choko-lime-trøfler med kandiserede valnødder

Opskrift - sådan laver du limekage med dadler og timian her

1. Limekage: Tænd ovnen på 175°. Pisk olie, æg, fintrevet limeskal, limesaft, skyr og sukker sammen i en skål. Fjern stenen fra dadlerne. Blend dadlerne i en minihakker, og rør dem i dejen. Rør timianblade, mel og bagepulver i dejen. Smør en randform med olie; fordel dejen i formen, og bag den i ovnen i ca. 45 minutter. Lad kagen køle lidt af, løsn den fra formen, og afkøl den helt på en rist. 2. Limeglasur: Rør flormelis, limesaft og vand sammen. Drys kagen med lidt sigtet flormelis, og fordel glasuren på kagen. Pynt med lidt timian. PRØV OGSÅ: Marcipanbrød med citrus og pistacie

Læs også