Mad

Lammeskank med mynte-mandel-topping

af Louisa Lorang 29. december 2011
Foto: Anders Schønnemann
Ugens fredagsopskrift er lammeskank med mynte-mandel-topping. Få opskriften her

Total fredags-middag. Lav dobbelt op eller mere, og invitér de sødeste, du kender. Nu er det nemlig weekend.2 lammeskankelidt olie til stegning1 løg, hakket2 fed hvidløg, hakkede2 dl rødvin2 dl oksefond2-3 dl vand til at dække1 kvist timian2 gulerødder i skiver1 løg i bådesalt og peber1 spsk. koldt smørRUSTIK MOS:½ kg kartofler1 spsk. smør2-3 spsk. olivenoliesaltENDVIDERE:50 g mandler, hakkede1 håndfuld plukket mynte2 spsk. finthakkede skalotteløgBrun skankene i lidt olie i en super varm ovnfast gryde. Kom løg og hvidløg ved, men lad dem ikke tage farve. Hæld rødvinen på, og lad den reducere. Kom fonden på, og hæld derefter vandet på, så skankene er dækkede eller næsten. Tilsæt timianen. Læg låget på, og lad skankene braisere i gryden på lavt eller middel blus i ca. 2 timer. Vend dem et par gange undervejs, og tilsæt væde om nødvendigt - men kun så de ikke koger tørre.Skrub imens kartoflerne, og kog dem i usaltet vand under låg, til de er helt møre. Dræn vandet fra, og mós dem groft med et piskeris. Rør smør og olivenolie i, og smag til med salt.Tag skankene op, og reducér saucen til ca. 1 dl - den skal være god og kraftig. Vend gulerødder og løg i, og lad dem varme med i et par minutter eller tre. Montér med smør, og lad skankene komme tilbage i gryden og lune med. Anret toppet med mandler, mynte og løg, og servér med mos og salat.Opskriften er til 2 personer.TIP: Træt af mos? Servér lammet med blød polentaFå indkøbslisten til hele ugen herUGENS ANDRE OPSKRIFTER