
Mad
Lammekølle i cider med honning
8. september 2014af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Denne uges hverdagsopskrifter er skønne sensommerretter. Her får du opskriften på lammekølle i cider med honning
Lammekølle i cider med honning til 4 personer
Langtidsstegt kød er ren kærlighed, fordi det viser, at du har gjort dig umage og givet dig god tid.INGREDIENSER TIL LAMMEKØLLE
1 lammekølle (ca. 1.500 g) salt og friskkværnet peber 4 fed hvidløg 4 stilke mynte saft og fintrevet skal af 1 usprøjtet limefrugt 4 spsk. flydende honning 2 dl cider 2 dl grøntsagsbouillon 20 mandler uden skal 12 tørrede abrikoser 700 g kartofler 2 stænger kanel 1 stjerneanisTOMATSALAT
8 tomater 1 romainesalat frisk mynteDRESSING
3 spsk. frisk mynte 4 spsk. olivenolie 2 spsk. hvid balsamicoeddike 1 tsk. sennep salt og friskkværnet peberOpskrift - sådan laver du lammekølle i cider med honning
1. Lammekølle: Rids fedtet på lammekøllen, og krydr med salt og peber. Læg lammekøllen i et stort ovnfast fad, og fordel hvidløgsfed og mynte oven på den. Steg lammekøllen i en 200° varm ovn i 20 minutter. Pres herefter limesaft over stegen, drys med limeskal, og dryp med honning. Hæld cider og bouillon ved. Læg mandler, abrikoser og skrællede kartofler ved og under lammekøllen sammen med kanel og stjerneanis. Dæk fadet helt til med låg eller alufolie. Steg den færdig i ovnen ved 175° i 2 timer. Hvert 20. minut skal du hælde lidt af væsken fra fadet over kødet. 2. Tomatsalat: Skyl tomaterne, og skær dem i skiver. Skyl romainesalaten, og skær den i tynde både. Rør dressingen sammen, og hæld den over salaten. Drys med hakket mynte. Servér lammekølle med kartofler, abrikoser, mandler og tomatsalat.UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Fennikelsalat med røget laks og rugbrødschips - Få opskriften her
Nakkekam og couscoussalat med fennikel og pære - Få opskriften her
