Mad

Kylling i kokos og karry

af Louisa Lorang 17. oktober 2011
Foto: Anders Schønnemann
Ugens tirsdagsopskrift er kylling i kokos og karry. Få opskriften her

2 kyllingebrysterolie til stegning1 løg, revet1 æble, revet2 fed hvidløg, hakkede2 spsk. ingefær, revet2 spsk. karry1 tsk. spidskommen1 dl røde linser½ dl kokosflager el. kokosmel1 dåse kokosmælk, 4 dlsaft af 1 limefrugt2-3 dl vand½ butternutsquash i terningersalt

ENDVIDERE:1 spsk. ingefær i tynde strimler1 æble i tynde både1 spsk. kokosflager eller kokosmel½ bundt koriander, plukketsaft af 1 limefrugt

TILBEHØR:kogte grove ris

Skær kyllingebrysterne i skiver, og steg dem i lidt olie i en stor, varm gryde. Tag dem op, når de har taget godt med farve og er næsten gennemstegte. Sæt dem til side.Kom evt. en smule mere olie i gryden, og sautér løg, æble, hvidløg og ingefær, til det er klaret, men uden at det tager farve. Kom karry og spidskommen på, og lad det få varmen. Skyl linserne i koldt vand. Tilsæt linser, kokos, kokosmælk, limesaft og en smule vand. Lad saucen simre under låg i 20 minutter - spæd undervejs med vand. Kom kyllingen i sammen med græskarret, og lad den simre med i yderligere 10 minutter, eller til den er gennemtilberedt. Smag til med rigeligt salt, og servér straks toppet med ingefær, kokos, æble og koriander vendt med limesaft. Giv kogte ris til.Opskriften er til 2 personer.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER