kylling i karry opskrift
Mad

Kylling i karry

21. februar 2013
af Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Her er ugens mandagsopskrift - nem, huritg og perfekt kylling i karry til en travl hverdag. Få opskriften her

Her får du opskriften på en helt klassisk kylling i karry med en lækker flødesmag. Er fløde forbudt om mandagen, kan den udelades (men det smager nu godt med lidt fløde i).

 

KYLLING I KARRY TIL 2 PERSONER:

1 æble, revet2 gulerødder, revne1 løg, revet1 pastinak, revetolivenolie1½ spsk. karry (eller efter smag)5-7 dl vand eller grøntsagsbouillon2 kyllingebryster1 dl piskeflødesalt

TOPPING til kylling i karry:1 æble i terningerlidt plukket timian

TILBEHØR:kogte ris, gerne fuldkornsris

 

SÅDAN GØR DU:Sautér æble, gulerødder, løg og pastinak i olivenolie i en stor, varm gryde. Lad det sautere i 4-6 minutter, uden at det tager farve. Tilsæt karry, og lad den sautere med i ½ minut. Hæld vand eller bouillon på, og lad saucen simre i 10-15 minutter under låg. Tjek, om der mangler væde.

Pochér imens kyllingebrysterne i saltet vand i ca. 15 minutter; lad dem trække i 5-10 minutter. Pluk kyllingen i mundrette stykker.

Blend saucen med en stavblender, og tilsæt fløde. Kom kyllingen i, og varm helt igennem. Smag til med salt, og servér retten straks toppet med æble og lidt timian og med kogte ris til.

TIP: Du kan også lave retten helt klassisk med en hel kylling. Brug da kogevandet fra kyllingen til saucen.

Prøv også: Kylling med salat og gedeost