Mad

Kødboller med tyttebær

af Louisa Lorang 18. oktober 2010
Foto: Anders Schønnemann
Ugens mandagsopskrift er kødboller med tyttebær. Få opskriften her

100 g tyttebær og75 g sukker(eller tyttebærsyltetøj)2 bagekartofler1 persillerod1 spsk. smør½ dl mælkENDVIDERE:400 g hakket okse og gris1 lille revet løgsalt og peber2 spsk. mel½ dl mælk1 ægTILBEHØR:100 g blandet salat vendt med olie og eddikeRør tyttebær og sukker sammen, og lad det trække, mens du tilbereder resten (eller køb færdigt tyttebærsyltetøj).Skræl kartofler og persillerod, og skær begge dele i grove stykker. Kog dem i usaltet vand, til de er helt møre. Hæld vandet fra, og damp grøntsagerne tørre under låg. Mos dem med et piskeris, kom smør og mælk i, og smag til med salt.Tænd ovnen på 200°, gerne varmluft.Rør imens det hakkede kød med løg, salt, peber, mel og mælk, til farsen er samlet. Rør ægget i til sidst. Form små kødboller, lidt mindre end golfbolde, og steg dem i den varme ovn i 10-15 minutter, eller til de er gennemtilberedte.Servér kødboller, mos, tyttebær og salat.Opskriften er til 2 personerFå indkøbslisten til hele ugen herUGENS ANDRE OPSKRIFTER