Mad

Kødboller asian style med koriander-salat

af Louisa Lorang 22. august 2011
Foto: Anders Schønnemann
Ugens torsdagsopskrift er kødboller asian style med koriandersalat. Få opskriften her

400 g hakket svinekød1 lille løg, revetlidt hakket grøn chilipeber, efter smagsalt1 æg½ dl mælk½ dl melolie til stegningDRESSING:1 dl soja1 spsk. revet ingefær½ dl sukker¼ dl limesaftENDVIDERE:½ bundt koriander2 spsk. sesamfrø1 bundt forårsløg, hakkede½ agurk i små terningerlidt limesaftTILBEHØR:kogte ris, gerne fuldkorns-limefrugt i halveRør kødet med løg, chili, salt, æg, mælk og mel. Form farsen til kødboller på størrelse med golfbolde, og steg dem gyldne og gennemstegte i olie på en varm pande.Kom imens soja, ingefær, sukker og limesaft i en kasserolle, og lad det koge ind til ca. det halve. Lad dressingen køle lidt af.Sæt evt. kødbollerne på spyd.Vend koriander, sesamfrø, forårsløg og agurk sammen, og smag til med lidt limesaft.Anret kødbollerne. Glasér dem med sojadressingen, og top med koriandersalat.Servér straks med kogte ris og limefrugt.Opskriften er til 2 personer.Få indkøbslisten til hele ugen herUGENS ANDRE OPSKRIFTER