knækbrød
Mad

Knækbrød

13. januar 2011
af Louisa Lorang og Birgitte Nymann
Hjemmelavet knækbrød smager skønt. Få opskriften på knækbrød her

DET SKAL DU BRUGE:
25 g gær
½ liter vand, lunet
1 tsk. havsalt
1 tsk. knuste kommen
1 spsk. tørret timian
1 spsk. jomfru i det grønne
2 spsk. hørfrø
250 g rugmel
ca. 300 g groft speltmel

ENDVIDERE:
groft speltmel til udrulning
2 æg, pisket med en smule
vand
havsalt
jomfru i det grønne
eller kommen

SÅDAN GØR DU:
Opløs gæren i lunet vand (37°). Kom salt, kommen, timian, jomfru i det grønne og hørfrø i. Rør rugmel og speltmel i. Rør dejen grundigt. Læg et viskestykke over den, og lad den hæve et lunt sted i 30 minutter. Drys et bord med speltmel. Del dejen i 32 stykker. Rul dejen tyndt ud, og læg dem på bagepapir. Tryk evt. et hul ud i midten af hvert knækbrød med en lille udstikker eller et snapseglas. Pensl knækbrødene med pisket æg, og drys en smule salt og jomfru i det grønne eller kommen på hvert. Bag dem ved 230° i 10-15 minutter, eller til de er sprøde. Lad dem køle helt af på rist.

TIP:
Opbevar de helt afkølede knækbrød i en kagedåse eller pakket ind i bagepapir. Brug dem på morgenbordet, i madpakken eller som snack.

FEMINAs madkort 2010 er udarbejdet med henblik på et sundere og slankere liv. Bag opskrifterne og konceptet står Danmarks nye stjernekok og kogebogsforfatter, Louisa Lorang, samt sundheds- og slankeekspert Birgitte Nymann.
KLIK HER FOR AT FÅ EN UDFØRLIG 5-UGERS SUND-OG-SLANK-MADPLAN MED OPSKRIFTERNE FRA MADKORTENE

RELEVANTE LINKS

https://imgix.femina.dk/legacy/media/95b872117e1747d1a0c6bf35b77acc1a.jpg
null
Løbeskole
null
https://imgix.femina.dk/legacy/media/bbd11f07715748758de82b2d55ae7f96.jpg

Læs også