Kalveculotte
Mad

Kalveculotte med nye kartofler og bagte tomater

20. juni 2014
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Hvis vejret tillader det, er kalveculotten også god at stege i en kuglegrill

Kalveculotte med nye kartofler og bagte tomater til 4 personer

INGREDIENSER1 kalveculotte (1.000–1.200 g)salt og friskkværnet peber4 kviste timian BAGTE TOMATER400 g små tomater2 spsk. olivenoliesalt og friskkværnet peber KRYDDERURTESAUCE4 spsk. dild4 spsk. purløg4 spsk. kørvel½ l cremefraiche 18 %1 spsk. dijonsennep1 spsk. akaciehonningsalt og friskkværnet peber TILBEHØR700 g nye kogte kartofler4 spsk. friskhakket dild500 g ærter i bælg

Opskrift - sådan laver du kalveculotte med nye kartofler og bagte tomater

1. Afpuds culotten for sener, og rids et harlekinternet mønster i fedtet. Steg culotten på en tør pande med fedtsiden nedad, til den er gylden. Vend stegen, og brun den i 1-2 minutter på den anden side. Placér stegen på en bagerist med en bradepande under, krydr med salt og peber, læg timiankviste på, og steg den i en 180° varm ovn i ca. 25 minutter. Bruger du stegetermometer, skal centrumtemperaturen være 50° – så er stegen mediumstegt. Lad stegen hvile i 30 minutter, inden den skæres i skiver. 2. Bagte tomater: Skru ovnen ned til 100°. Fordel tomaterne på en bageplade med bagepapir, dryp med olie, og krydr med salt og peber. Bag tomaterne i ovnen i 30 minutter. 3. Tilbehør: Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand. Vend dem med hakket dild og friskbælgede ærter. 4. Krydderurtesauce: Hak dild, purløg og kørvel. Rør de hakkede krydderurter sammen med de øvrige ingredienser til en kold krydderurtesauce.

Prøv også:

Lag på lag af tynde kartoffelskiver og fløde. De klassiske flødekartofler holder stadig, og de kan både serveres til en traditionel hamburgerryg, men de er også gode med en grøn salat og godt brød.

Vores søstersite, SPIS BEDRE, har en af de mest populære opskrifter på flødekartofler. Find opskriften her: Flødekartofler.

Til forret og og dessert til en perfekte gæstemiddag med nem midsommermad anbefaler vi

FORRET: Agurkesuppe med fjordrejer og rugbrødschips - Få opskriften her

DESSERT: Lys brownie med hurtig jordbæris - Få opskriften her

Læs også