
Mad
Kage af ingefær
4. november 2009af Beagle Iuel-Brockdorff
Foto: Bjørn Jakobsen
Afternoon tea er en dejlig engelsk opfindelse. Og hvad er mere hyggeligt end lidt lækkert bagværk til? Jeg skylder at takke mine to »kageguruer« i Skotland, nemlig min søster Patsy og hendes datter, Claire. Her får du opskriften på en klassisk kage med ingefær
En lille bradepande på ca. 30 x 25 cm
Det skal du bruge til en krydret kage med ingefær
250 g hvedemel
3 tsk stødt ingefær
1 nip salt
1 tsk natron
1 nip cayennepeber
150 g fuldkornshvedemel
150 g mørkt rørsukker (gerne demerara)
375 g lys sirup
200 g smør
1 stor spsk appelsinmarmelade
2 æg
1½ dl mælk
Smør til formen
Prøv også: Havregrynskager med ingefær
Sådan laver du en krydret kage med ingefær
Sigt hvedemel, ingefær, salt, natron og cayennepeber i en skål og tilsæt fuldkornsmelet.
Varm sukker, sirup, smør og marmelade op og rør det i melet. Rør æg og mælk i og hæld dejen i en smurt bradepande.
Bag kagen ved 160 grader i ca. 1½ time.
Den smager bedst, hvis den bliver bagt, dagen før den skal spises.
Server evt. med smør.
Prøv også: