Julekager - Julemakroner
Foto: Bjørn Jakobsen
Julekager - Smukke julemakroner
(ca. 10 stk.)
Det skal du bruge til julemakroner
Marengsmakroner:
150 gram flormelis
50 gram mandelmel
½ tsk brunkagekrydderi
125 gram æggehvider
40 gram sukker
Fyld:
1½ dl fløde
1 tsk brunkagekrydderi
1 tsk honning
1 tsk abrikosmarmelade
150 g flødechokolade
150 g hvid chokolade
Prøv også: Familien Bezzelts nostalgiske julekager
Sådan laver du julemakroner
Blend 50 g flormelis med mandelmelet og tilsæt julekrydderierne.
Pisk æggehviderne hvide med en smule sukker, derefter piskes resten af sukkeret i.
Blandingen med florsukker og mandelmel blendes med yderligere 100 gram florsukker og vendes i æggehviden, til det bliver til en sej makronmasse.
Fyld massen i en sprøjtepose og sæt marengsen i små toppe, hver på 3,5 cm i diameter, på bagepapir på en bageplade.
Bag dem ca. 18 min. ved 150 grader.
Kog fløden til fyldet op med krydderier, honning og marmelade. Bræk de to slags chokolade i mindre stykker og kom dem i fløden. Det hele stavblendes og sættes til afkøling.
Når det hele er kølet af, samles de små marengs med lidt fyld i midten.
Opbevares koldt, evt. på køl.
Mangler du inspiration til julekage? Så kig her i vores galleri!