jordbærkage
Mad

Jordbærkage med mascarponecreme og hyldeblomst - uden sukker og mel

18. marts 2016
af Xenia Østerby Jensen "Sødt, sundere, syndigt"
Hvis du mod forventning skulle gå hen og blive træt af den klassiske jordbærkage, eller du bare vil prøve noget nyt, er denne jordbærkage et rigtig godt alternativ. Det overordnede koncept er det samme:en bund med marcipanfornemmelser, en art flødecreme og naturligvis jordbær på toppen, men kagen er herudover tilsat yderligere sommer med hyldeblomst i cremen, som giver en diskret undertone af ekstra solskin.Og så er den helt uden sukker og mel - ren win-win

Jordbærkage med mascarponecreme og hyldeblomst til 8-12 personer

DET SKAL DU BRUGE TIL JORDBÆRKAGE MED MASCARPONECREME OG HYLDEBLOMST

Til kagebunden 75 g smør 4 æg 75 g sukrin gold ½ tsk. mandelessens 50 g fedtreduceret mandelmel 50 g mandelmel 1 tsk. bagepulver 1 spsk. fiberHUSK ½ tsk. vaniljepulver 1 dl piskefløde Til mascarponecremen 250 g mascarpone ½ dl koncentreret hyldeblomstsaft 1 spsk. fibersirup clear ½ tsk. vaniljepulver 1 dl piskefløde Desuden 300 g jordbær i skiver PRØV OGSÅ: Er du mere til den klassiske jordbærkage, så få opskriften på jordbærkage classic her

Opskrift - sådan laver du jordbærkage med mascarponecreme og hyldeblomst

1. Forvarm ovnen til 160 °C varmluft. 2. Smelt smørret, og lad det køle lidt af. Pisk imens æg og sukrin gold godt sammen med elpisker. Tilsæt de tørre ingredienser og mandelessens, bland godt, og pisk herefter piskefløde og det smeltede smør i lidt ad gangen. Beklæd en springform på ca. 28 cm med bagepapir, og fordel dejen heri. Glat overfladen, og bag i ca. 25-30 minutter, til den er gylden. Køl kagen af. 3. Pisk mascarpone sammen med hyldeblomstsaft, fibersirup og vaniljepulver. Pisk piskefløden til skum i en anden skål, og vend det herefter i mascarponen. Fordel oven på den afkølede kagebund. 4. Pynt kagen med jordbær. Opbevares på køl, men serveres helst ved stuetemperatur. PRØV OGSÅ: Lækre hjemmelavede flødeboller uden sukker
flødeboller uden sukker

Opskriften er fra bogen "Sødt, sundere, syndigt" af Xenia Østerby Jensen.

Læs også