Tid: 40 minutter + afkøling.
Bagetid: 20-25 minutter.
Antal personer: 8.
KAGEBUND:
3 æg 90 g sukker 30 g smør 100 g hvedemel 1 tsk. bagepulver en springform (ca. 22 cm i diameter) lidt smør og sukker til formen
LEMONCURD:
skal og saft af 2 usprøjtede citroner 2 æg 3 æggeblommer 80 g sukker 70 g smør LÆS OGSÅ:
Cheesecake med hindbær og kiksebund PYNT:
2½ dl piskefløde 500 g jordbær
LEMONCURD:
Riv citronskallen fint, og pres saften. Bland citronskal, -saft, æg, æggeblommer og sukker i en gryde, og varm det forsigtigt op til lige under kogepunktet. Rør i gryden konstant, til cremen tykner. Den må ikke koge! Tag gryden fra varmen. Skær smør i tern, og rør dem i citroncremen lidt ad gangen. Lad cremen køle helt af i køleskabet.
KAGEBUND:
Tænd ovnen pa 180°. Pisk æg og sukker tykt og cremet med en elpisker i 8-10 minutter. Smelt smør i en lille gryde ved svag varme. Vend forsigtigt mel, bagepulver og smeltet smør i dejen. Smør springformen, og drys den med sukker. Fordel dejen i formen, og bag den i ovnen i 20-25 minutter, til kagen er gylden, og kanterne slipper formen. Afkøl på en rist.
PYNT:
Pisk fløden til skum. Nip jordbærrene, og skær dem i halve. Læg kagen på et fad. Smør først et tykt lag lemoncurd oven på kagen og herefter et lag flødeskum. Top med masser af jordbær, og servér straks. TIP Får du lemoncurd i overskud, holder det sig fint i køleskabet i et rent glas med låg. Brug det fx på en skive lyst brød. Skal det gå lidt tjept, kan du købe færdiglavet lemoncurd i større supermarkeder og delikatesseforretninger.
