https://imgix.femina.dk/media/c4470c88726b49daa5f72fbaeaf826da.jpg
Mad

Jomfruhummer med ramsløgssmør

19. december 2013
af Julie Hey
Foto: Bjørn Jakobsen
Jomfruhummere bliver bare endnu bedre, når de serveres med ramsløgssmør


Forret: Jomfruhummer med ramsløgssmør (Tid: 20 min.)


Ingredienser til jomfruhummer med ramsløgssmør
1 agurk
4 tomater
1 dåse flåede tomater
2 røde peberfrugter
1 løg
2 fed hvidløg
1 dl olivenolie
1½ spsk sherryeddike
Bredbladet persille
Salt, peber
Evt. tabasco
2 skiver brød
½ spsk olivenolie

Find opskriften på smør med ramsløg her

Flere opskrifter

Får du gæster?

HERSund mad

HERSød tand?

HER

Fremgangsmåde til jomfruhummer med ramsløgssmør
Tænd ovnen på 220 grader.

Skyl jomfruhummerne i koldt vand.

Læg dem fladt på et skærebræt og klip skjoldet op i hver side fra den tykke ende og ned mod halen.

Behold halen på og vip skjoldet af. Skær et fint snit ned langs ryggen med en skarp kniv og fjern den lille sorte tarm.

Drys med salt, kom en lille klat ramsløgsmør på hver jomfruhummer og steg dem i ovnen i 8-10 min.

Smør tynde skiver flute med ramsløgsmør på begge sider og rist dem i ovnen sammen med jomfruhummerne.

Servér de varme jomfruhummere med sprøde brød og pynt med ramsløgsblomster.

Hvad synes du om denne opskrift?
Giv et antal stjerner oppe i hjørnet, eller skriv din kommentar nederst.

Læs også