
Mad
Italiensk ostekage med mandler og citrusfrugter
1. marts 2012af Camilla Zarah Lawes
Foto: Lars Ranek
Den luftige kage både dufter og smager af de dejlige citrusfrugter, og du kan både servere den til kaffen og som dessert efter en god middag
(8-10 personer)
150 blødt smør
275 g marcipan
6 økologiske æg
250 g ricotta
1 tsk. kardemomme
fintrevet skal af 1 økologisk citron
fintrevet skal af 1 økologisk appelsin
25 g hvedemel
ENDVIDERE:
1 spring- el. randform på 20 cm
DRYS:
mandelflager og pinjekerner
TILBEHØR:
2½ dl piskefløde, pisket til let skum
Rør smør og marcipan sammen til en cremet masse. Tilsæt æggene, ét ad gangen, og pisk godt ind imellem. Rør ricotta, kardemomme, appelsinskal og citronskal i dejen. Vend til sidst melet i. Smør formen, og drys med sukker. Fordel dejen i formen, og drys kagen med pinjekerner og mandelflager. Bag kagen i en 175° varm ovn i 25-30 minutter (mærk med en strikkepind - der må ikke hænge dej ved). Sigt flormelis over, og servér med letpisket fløde til.

null

null

null
