https://imgix.femina.dk/media/e446e438e0714125a3ca901469a8cc89.jpg
Mad

Italiensk ostekage med mandler og citrusfrugter

1. marts 2012
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Lars Ranek
Den luftige kage både dufter og smager af de dejlige citrusfrugter, og du kan både servere den til kaffen og som dessert efter en god middag

(8-10 personer)
150 blødt smør
275 g marcipan
6 økologiske æg
250 g ricotta
1 tsk. kardemomme
fintrevet skal af 1 økologisk citron
fintrevet skal af 1 økologisk appelsin
25 g hvedemel

ENDVIDERE:
1 spring- el. randform på 20 cm

DRYS:
mandelflager og pinjekerner

TILBEHØR:
2½ dl piskefløde, pisket til let skum

Rør smør og marcipan sammen til en cremet masse. Tilsæt æggene, ét ad gangen, og pisk godt ind imellem. Rør ricotta, kardemomme, appelsinskal og citronskal i dejen. Vend til sidst melet i. Smør formen, og drys med sukker. Fordel dejen i formen, og drys kagen med pinjekerner og mandelflager. Bag kagen i en 175° varm ovn i 25-30 minutter (mærk med en strikkepind - der må ikke hænge dej ved). Sigt flormelis over, og servér med letpisket fløde til.

Pain au chocolat

https://imgix.femina.dk/legacy/media/b0c9f5501b80410494143c941faceb0b.jpg
null
https://imgix.femina.dk/legacy/media/dff557496ba24a3a8ef885cb697b5f62.jpg
null
https://imgix.femina.dk/legacy/media/0ff1799f47b34135b53518d23c84c568.jpg
null
https://imgix.femina.dk/legacy/media/eb93916d5bd04ad0bc5d9a282885d812.jpg

Læs også