
Ida Davidsen smørrebrød: Et stykke med "Uffe Ellemann Jensen"
3. juni 2010Prøv Ida Davidsens smørrebrød opkaldt efter Uffe Ellemann Jensen
Det skal du bruge:
Alices frikadeller
½ kg hakket kalvekød
½ kg hakket svinekød
3 æg
100 g mel
1 stort grofthakket løg
2½ dl danskvand
½ tsk provencekrydderi
1 tsk salt
½ tsk sort peber
Smørrebrødet
½ skive rugbrød med smør
3 frikadeller
2 kogte aspargeskartofler
4 store skiver syltede rødbeder
LÆS OGSÅ: Ida Davidsens smørrebrød: Et stykke med "Søren Pind"
Fremgangsmåde:
1. Rør farsen godt sammen. Lad den hvile en halv time på køl.
2. Steg frikadellerne i smør og olivenolie - de skal være på størrelse med en spiseske.
3. Skær de varme frikadeller i halve og læg dem lidt ude på hver side af det smurte rugbrød.
4. Læg skiver af endnu varme kartofler ovenpå.
5. Rødbederne skæres i tynde strimler og lægges som en bræmme i midten.
6. Smørrebrøddet serveres varmt.
TIP: Brug familiens favoritopskrift på frikadeller - eller prøv Alices frikadeller, som Uffe Ellemann Jensen ifølge sin sekretær ikke kunne leve uden.