https://imgix.femina.dk/media/a53e978a2e5341678768490d29139852.jpg
Mad

Hvidvins-braiserede svinekæber

10. maj 2010
af Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Ugens fredagsopskrift er hvidvinsbrasierede svinekæber. Få opskriften her








6-8 svinekæber
olie til stegning
2 fed hvidløg i tynde skiver
1 løg i både
1 dl hvidvin
6 dl hønsefond
4 tomater uden kerner
og i terninger
1 spsk. smør
2 spsk. hakket rosmarin
salt og peber
ENDVIDERE:
5 dl vand
1½ dl instant polenta
1 dl revet parmesan
salt
1 spsk. smør
hakket rosmarin
Puds den tynde hinde af kæberne (eller få slagteren til at gøre det for dig). Brun dem grundigt i olie, og kom hvidløg og løg ved. Hæld hvidvin og fond på, og lad kæberne simre under låg i 1 time og 15 minutter. Kom tomater, smør og rosmarin i, og lad det koge op i 5 minutter uden låg. Smag til med salt og peber.
Kog 5 dl vand op i en gryde. Pisk polentaen i, til den tykner (1-3 minutter). Tilsæt parmesan, smør og salt, og servér straks polenta med kæber og et drys rosmarin.
Opskriften er til 2 personer

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

https://imgix.femina.dk/legacy/media/f43ef3e73bbf45a09942880272de4687.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/870a55c53ec240c8bf5ab5d906ea3cde.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/571b156ac5ef4f8dba309bba1c466d31.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/8dd76cc279cb4ed897cd7a71f0c0ed86.jpg

Læs også