nudler
Hovedretter

Wok med nudler, squash og tigerrejer

En hurtig wokret er perfekt til travle dage, og du kan tilføje, hvad du har af grøntsager i køleskabet. Her får du opskriften på wok med nudler, squash og tigerrejer

Wok med nudler, squash og tigerrejer 

Tid: 25 minutter. Ovntid: 30 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
2 squash
200 g nudler
200 g edamamebønner fra frost
1 spsk. sesamfrø, gerne sorte 
 
 
SOJA-HONNING-SAUCE
250 g tigerrejer
2 fed hvidløg
1 lille spsk. rød karrypasta
1 spsk. honning
3 spsk. peanutbutter
saft af 1 limefrugt
3 spsk. sesamolie
3 spsk. sojasauce
friskkværnet peber
 
KØB et abonnement på femina og vælg din egen velkomstgave: Moshi Moshi jakke, Södahl plaid eller et af vores skønhedssæt
 
TIL SERVERING
1 moden avocado
1 håndfuld frisk koriander
 
PRØV OGSÅ: Nudler med svinekød, grøntsager og gomadressing
 

Opskrift - sådan laver du  wok med nudler, squash og tigerrejer 

 
1. SOJA-HONNING-SAUCE: Pil og pres hvidløg, og rør sammen med karrypasta, honning, peanutbutter, limesaft, sesamolie, sojasauce og peber i en skål. Pil tigerrejerne, hvis du har købt dem med skal, men lad halen blive på. Læg rejerne i saucen.
 
2. Skyl squash, og høvl lange, brede bånd af dem med en kartoffelskræller. Kog nudlerne efter anvisningen på pakken, og skyl dem i koldt vand i en sigte, så de ikke klistrer sammen. Hæld kogende vand over edamamebønnerne i en skål, så de tør op. Opvarm en wokpande uden fedtstof, og rist sesamfrøene. Tag dem af panden, og sæt dem til side. Tilsæt tigerrejer og den sauce, de ligger i, og vend godt rundt. Lad det stege ved høj varme i et par minutter. Tilsæt nudler, edamamebønner og squashbånd, og vend rundt.
 
3. SERVERING: Flæk avocadoen, fjern stenen, og skær avocadokødet i tern. Top wokretten med avocado, sesamfrø og koriander, og servér straks.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Fritata med kartofler og sprød chorizo – Få opskriften her

Tirsdag: Honning-dijon-kyllingelår med jordskokker og druer – Få opskriften her

Onsdag: Fransk galette med skinke og ost – Få opskriften her

Fredag: Gullashsuppe – Få opskriften her