Vintersuppe med bønner
Mad

Vintersuppe med bønner

21. februar 2022
af Susanne Palmqvist
Foto: Anders Schønnemann
Rustik og dejlig suppe, som også smager skønt på andendagen. Køb bacon i tykke skiver eller et helt stykke, og en hel chorizopølse, den er der mest smag og konsistens i
4 personer

Det skal du bruge

  • 100 g bacon i terninger
  • ca. 100 g chorizopølse i halve skiver
  • 2 løg i terninger
  • 2 fed hvidløg i tynde skiver
  • 1 spsk. olie
  • 1 persillerod i små terninger
  • 1 rød peberfrugt i terninger
  • 2 gulerødder i små terninger
  • 2 stilke bladselleri i terninger
  • 2 tsk. sød paprika
  • ca. 8 dl urte- eller hønsebouillon
  • 1 god kvist rosmarin/timian
  • 1 ds. røde kidneybønner
  • persille, kørvel eller timian

Tilbehør

  • rød peberfrugtcreme eller pesto og gratinerede ostebrød

Gør alle ingredienser klar. Svits bacon, chorizo, løg og hvidløg i olien i 5 minutter. Kom de øvrige grøntsager i, og svits dem godt. Drys pa-prika over, og kom bouillon og krydderurter ved. Lad det hele simre under låg i ½ time. Hæld væden fra bønnerne, og vend dem i. Kog i endnu 10 minutter. Smag suppen godt til, og servér den varm med grønt drys og en klat pebercreme/pesto.

Læs også