Vietnamesisk pho
Hovedretter

Vietnamesisk pho

Det er slet ikke svært at lave vietnamesisk suppe med en bragende god smag af chili, oksekød, ingefær og koriander. Her får du opskriften på vietnamesisk pho

Forberedelsestid: 25 min
Tilberedelsestid: 1 t og 30 min
Tid i alt: 1 t og 55 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

1 kg okse-ossobuco
1½ l oksebouillon
1 cm frisk ingefær
1 løg
4 stjerneanis
1 tsk. sorte peberkorn
1 tsk. hele korianderfrø
1 kanelstang
½-1 frisk rød chili
3 spsk. fiskesauce

TIL SERVERING

1 pakke risnudler
1 bakke bønnespirer
½ frisk rød chili
frisk koriander

Opskrift - sådan laver du vietnamesisk pho 

 
1. Tænd ovnen på 250°. Skræl og halvér ingefærstykket. Pil løget, og halvér det. Læg løg og ingefær på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag det i ovnen i 15 minutter. Rist stjerneanis, peberkorn, korianderfrø og kanel let i en stor gryde uden fedtstof i et par minutter. Hæld bouillon på, og læg ossobuco i gryden – sørg for, at ossobuco er dækket af bouillonen. Tilsæt bagt løg og ingefær. Rens og skær chilien i skiver, og tilsæt. Bring gryden i kog. Tilsæt fiskesauce, og lad retten simre i 1½ time under låg.
 
2. Tag kødet op af gryden, skær det i tynde skiver, og kassér benene. Sigt suppen.
 
3. SERVERING: Kog risnudler efter anvisningen på pakken. Skyl bønnespirer. Rens chilien, og skær den i skiver. Fyld 4 store portionsskåle med nudler, bønnespirer og oksekød, og hæld den varme suppe over. Pynt suppen med chili og plukket koriander, og servér straks.
 
TIP: Hvis du har god tid, kan du lade ossobuco-kødet simre i suppen i 6-8 timer. Tag det op efter 1½ time, skær benet fra, og tilsæt kødet igen.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Grønne frikadeller med halloumi og rødbedehummus – Få opskriften her

Tirsdag: Butterchicken med naanbrød og raita-dip – Få opskriften her

Onsdag: Naan-pizza med gedeost og bagte rødbeder – Få opskriften her

Torsdag: Laks med hokkaido-kartoffelmos og grov pesto – Få opskriften her

 

 

 

 

Læs mere om: