Hovedretter

Tyrkisk vegetar-wrap med tzatziki og tomatsalsa

Denne uges hverdagsopskrifter byder på lækre hjemmelavede sandwich. Her får du opskriften på tyrkisk vegetar-wrap med tzatziki og tomatsalsa

Tyrkisk vegetar-wrap med tzatziki og tomatsalsa til 4 personer

Hvis du savner kød, kan du supplere fyldet med stegt oksekød i strimler.
 
INGREDIENSER
250 g grillost (f.eks. halloumi eller Taverna-grillost)
1 romainesalat
1-2 rødløg
4 tyrkiske fladbrød
 
TZATZIKI
½ agurk
2 fed hvidløg
1 bundt dild
250 g græsk yoghurt 10 %
salt og friskkværnet peber
 
TOMATSALSA
½ agurk
2 store tomater
1 dåse sorte oliven uden sten
salt og friskkværnet peber
 

Opskrift - sådan laver du tyrkisk vegetar-wrap med tzatziki og tomatsalsa

 
1. Tzatziki: Skyl og riv agurken groft, og lad den revne agurk dryppe af i en sigte (pres det meste af væden fra med hænderne). Pres hvidløgsfeddene. Hak dilden fint. Rør den revne agurk sammen med yoghurt, hvidløg og dild. Smag til med salt og peber.
 
2. Tomatsalsa: Skræl agurken, og flæk den på langs. Skrab kernerne ud med en teske, og skær agurken i små tern. Skyl og halvér tomaterne; skrab kernerne ud, og skær det faste tomatkød i små tern. Bland agurk, tomater og oliven sammen i en skål, og smag til med salt og peber.
 
3. Skær grillosten i 1 cm tykke skiver, og steg dem på en (grill)pande i ca. 2 minutter på hver side. Skyl og tør romainesalaten, og riv den i mindre stykker. Pil rødløg, og skær dem i tynde skiver.
 
4. Lun fladbrødet let i ovnen. Fordel tzatziki, tomatsalsa, grillost, salat og rødløg på brødene, rul hvert brød sammen til en stram rulle, og servér.
 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

BLT-sandwich med hjemmelavet mayo - Få opskriften her

Clubsandwich med rosmarin og hjemmelavet karrydressing - Få opskriften her

Focacciabolle med carpaccio og basilikumpesto - Få opskriften her

Baguette med laks og wasabimayonnaise - Få opskriften her