Hovedretter

Tykstegsbøffer med kold kartoffelsalat, majskolber og persillesmør

Fredagen skal fejres med en god bøf og måske et glas iskoldt hvidvin. Her får du opskriften på tykstegsbøffer med kold kartoffelsalat, majskolber og persillesmør

Tid i alt: 50 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

4 tykstegsbøffer
4 majskolber
salt og peber
1 spsk. olivenolie + 1 spsk. smør til stegning

PERSILLESMØR

1 potte kruspersille
100 g blødt smør
1 tsk. flagesalt

KOLD KARTOFFELSALAT

800 g små kartofler
½ agurk
150 g små blommetomater
1 bundt radiser
2 dl cremefraiche 18 %
2 spsk. god mayonnaise
1 tsk. dijonsennep
1 tsk. flydende honning
2 tsk. citronsaft
salt og peber
1 potte kruspersille
1 potte frisk dild
½ potte purløg

Opskrift - sådan laver du tykstegsbøffer med kold kartoffelsalat, majskolber og persillesmør 

 
1. PERSILLESMØR: Skyl og hak persille fint. Rør det bløde smør sammen med persille og flagesalt, og sæt det på køl i mindst 1 time inden servering.
 
2. KOLD KARTOFFELSALAT: Skrub kartofler, og kog dem møre i en gryde med letsaltet vand i 10-12 minutter. Pil kartoflerne, og afkøl helt. Skyl agurk, tomater og radiser. Skær agurk i tern, og halvér tomaterne. Skær radiser i tynde skiver. Rør cremefraiche, mayonnaise, sennep og honning sammen i en stor skål, og smag til med citronsaft, salt og peber. Hak persille og dild fint, og rør krydderurterne i dressingen. Vend de afkølede kartofler og halvdelen af agurketernene i dressingen. Anret kartoffelsalaten i en serveringsskål, og top den med de sidste agurketern, tomater, radiser og klippet purløg.
 
3. Pil majskolberne, og kog dem i en gryde med letsaltet vand i 6-8 minutter. Dup bøfferne tørre, og krydr med salt og peber. Opvarm en (grill)pande med olie og smør, og steg bøfferne i 2-3 minutter på hver side, afhængig af tykkelsen. Servér bøfferne med kartoffelsalat, majskolber og persillesmør.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Bagt laks med fetacrumble og brombærsalat - Få opskriften her

Tirsdag: Lun pastasalat med squash, tomater og hasselnøddepesto - Få opskriften her

Onsdag: Citronkylling med lun spidskålssalat og grøn urtecreme - Få opskriften her

Torsdag: Pizza med serranoskinke, nektariner og frisk mozzarella - Få opskriften her