Hovedretter

Tortilla med chorizo og peberfrugt

Denne uges hverdagsopskrifter byder på nemme retter med æg. Her får du opskriften på tortilla med chorizo og peberfrugt

Tortilla med chorizo og peberfrugt til 4 personer

Tid: 20 min. Ovntid: 10-15 min.
 
En fin ret til brunch eller frokost. Steg tortillaen i små pander, der kan gå i ovnen, eller som én stor tortilla i et ovnfad.
 
INGREDIENSER
2 kogte kartofler
1 løg
2 fed hvidløg
1 rød peberfrugt
100 g tørret chorizo (i tynde skiver som en hel pølse)
7 æg
2 spsk. mælk eller vand
2 dråber tabasco eller 
1 nip tørrede chiliflager
evt. 1 spsk. olie til 
stegning
salt og friskkværnet peber
 
PYNT
frisk oregano, basilikum, purløg eller koriander
 

Opskrift - sådan laver du tortilla med chorizo og peberfrugt

 
1. Skær de kolde kartofler i grove tern. Pil og hak løg og hvidløg fint. Rens peberfrugten, og skær peberfrugt og chorizo i små tern. Pisk æg og vand eller mælk sammen med en gaffel, og stænk lidt tabasco eller chiliflager i. Svits løg, hvidløg og chorizo på en pande. Tilsæt lidt olie, hvis der ikke er nok fedtstof. Kom peberfrugt og kartofler ved, og steg et par minutter. Krydr med salt og peber. Fordel fyldet i mindre pander, som kan tåle at komme i ovnen, eller brug et ovnfad, og hæld æggemassen over, så den fordeler sig mellem fyldet.
 
2. Sæt panderne (eller fadet) i en 180° varm ovn, til æggemassen netop er stivnet. Servér lun eller kold med friskhakket krydderurt.
 
TIP: Tortillaen kan steges færdig på panden ved svag varme på komfuret i stedet for at blive sat i ovnen.
 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Græsk lammegryde med spinat og citronsauce - Få opskriften her

Rodfrugtrøsti med vagtelspejlæg - Få opskriften her

Musaka med grøntsager - Få opskriften her

Bondesalat med ægge-parmesan-dressing - Få opskriften her