Torsdag, 1. september 2016 - 7:48 - af Marie Melchior, Foto: Line Falck
Tomatsuppe med bønner og sprødstegt salvie til 4 personer
Tid: 25 minutter. Ovntid: 20 minutter
DET SKAL DU BRUGE
1 løg
2 fed hvidløg
½ bundt salvie
2 spsk. olivenolie til stegning
1 spsk. tørrede chiliflager
1 tsk. knust spidskommen
2 dåser flåede, hakkede tomater (800 g i alt)
1 l grøntsagsbouillon
1 dåse hvide bønner (400 g)
salt og friskkværnet peber
SPRØDE SALVIEBLADE
1 håndfuld store salvieblade
2 spsk. olivenolie
til stegning
TIL SERVERING
groft brød
Opskrift - sådan laver du tomatsuppe med bønner og sprødstegt salvie
1. Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Skyl og hak salvie. Opvarm olivenolie i en gryde. Steg løg og hvidløg sammen med chiliflager, spidskommen og hakket salvie, indtil løget bliver klart. Tilsæt flåede tomater og bouillon, og lad suppen simre i 20 minutter. Tilsæt afdryppede hvide bønner, og kog videre i 5-6 minutter. Smag til med salt og peber.
2. SPRØDE SALVIEBLADE: Skyl og tør salvie, og pluk de hele blade af stilkene. Steg bladene i olivenolie på en pande i 1 minut på hver side, til de bliver sprøde. Pynt suppen med salvieblade, og servér brød til.