Hovedretter

Tomatsuppe med bønner og sprødstegt salvie

Salviebladene bliver knasende sprøde og lækre, når du steger dem på panden og smager skønt til den lune tomatsuppe. Her får du opskriften på tomatsuppe med bønner og sprødstegt salvie

Tomatsuppe med bønner og sprødstegt salvie til 4 personer

Tid: 25 minutter. Ovntid: 20 minutter
 
DET SKAL DU BRUGE
1 løg
2 fed hvidløg
½ bundt salvie
2 spsk. olivenolie til stegning
1 spsk. tørrede chiliflager
1 tsk. knust spidskommen
2 dåser flåede, hakkede tomater (800 g i alt)
1 l grøntsagsbouillon
1 dåse hvide bønner (400 g)
salt og friskkværnet peber
 
SPRØDE SALVIEBLADE
1 håndfuld store salvieblade
2 spsk. olivenolie
til stegning
 
TIL SERVERING
groft brød
 
PRØV OGSÅ: Tomatsuppe med kødboller og perlespelt
 

Opskrift - sådan laver du tomatsuppe med bønner og sprødstegt salvie 

 
1. Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Skyl og hak salvie. Opvarm olivenolie i en gryde. Steg løg og hvidløg sammen med chiliflager, spidskommen og hakket salvie, indtil løget bliver klart. Tilsæt flåede tomater og bouillon, og lad suppen simre i 20 minutter. Tilsæt afdryppede hvide bønner, og kog videre i 5-6 minutter. Smag til med salt og peber.
 
2. SPRØDE SALVIEBLADE: Skyl og tør salvie, og pluk de hele blade af stilkene. Steg bladene i olivenolie på en pande i 1 minut på hver side, til de bliver sprøde. Pynt suppen med salvieblade, og servér brød til.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Sesamstegt kyllingelår med grillet grøntsagssalat - Få opskriften her

Onsdag: Hvidvinsdampede muslinger med gulerødder, porrer og urter - Få opskriften her

Torsdag: Kalkunkofta og rispilaf med spinat og figner - Få opskriften her

Fredag: Bøffer med spicy persilleolie og middelhavsgrøntsager - Få opskriften her