https://imgix.femina.dk/media/article/1444-mad-2.png
Mad

Tikka masala med ris og mangochutney

14. februar 2022
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Line Falck
Denne uges hverdagsopskrifter står på gode retter der er lige til at smide i ovnen. Her får du opskriften på tikka masala med ris og mangochutney
4 personer

Tikka masala

  • 600 g kyllingeinderfilet
  • 2 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 3 spsk. rapsolie til stegning
  • 3 spsk. stødt spids-kommen
  • 2 spsk. stødt koriander
  • 3 spsk. garam masala
  • 1 spsk. kardemomme
  • 1 tsk. kanel
  • 1 dåse kokosmælk (400 g)
  • 2 spsk. tomatpuré
  • lidt vand
  • 2 dl græsk yoghurt 2 %
  • salt og friskkværnet peber

PYNT

  • friske korianderblade

TILBEHØR

  • jasminris (beregn 1 dl rå ris pr. person)
  • mangochutney
  • 1 dl græsk yoghurt
  • 1 spsk. garam masala

1. Skær kyllingefileterne i mindre stykker. Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Varm olien op på en stor pande, og steg løg og hvidløg godt. Tilsæt kyllingekødet, og brun det godt på alle sider. Tilsæt spidskommen, koriander, garam masala, kardemomme og kanel, og vend kyllingen godt rundt i krydderierne. Hæld kokosmælk, tomatpuré og vand ved, og lad det koge op. Tilsæt yoghurt, og smag til med salt og peber. Kom retten i et ovnfast fad, og lad den stege færdig i ovnen ved 180° i 20 minutter.

2. Tilbehør: Kog jasminris efter anvisningen på pakken. Servér tikka masala med frisk koriander, kogte ris, mangochutney og en lille skefuld yoghurt drysset med garam masala.

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tærte med broccoli, bacon, ærter og gedeost - Få opskriften her

Kalvepostej med agurkesalat - Få opskriften her

Fiskepakker med grøntsager og pasta med pesto - Få opskriften her

Focaccia med karamelliserede løg, kapers og serranoskinke - Få opskriften her

Læs også