nudelsalat
Hovedretter

Thai-bøf-nudelsalat med jordnødder

Den friske nudelsalat smager også supergodt efter en nat i køleskabet. Her får du opskriften på thai-bøf-nudelsalat med jordnødder

Thai-bøf-nudelsalat med jordnødder til 4 personer

 
Tid: 30 minutter. Marinering, kød: Mindst 30 minutter
 
DET SKAL DU BRUGE
600 g oksefilet
 
THAI-MARINADE
1 bundt koriander
25 g frisk ingefær
1 fed hvidløg
1 frisk rød chili
saft af 2 limefrugter
2 spsk. fiskesauce
50 g brun farin
 
NUDELSALAT
1 rødløg
1 agurk
3-4 røde snackpeberfrugter
½ spidskål
50 g usaltede jordnødder
1 bundt mynte
1 bundt thaibasilikum
400 g risnudler
saft af 2 limefrugter
 
PRØV OGSÅ: Frikadeller med spicy nudelsalat

 

Opskrift - sådan laver du thai-bøf-nudelsalat med jordnødder 

 
1. THAI-MARINADE: Pluk korianderbladene af stænglerne. Skræl ingefær. Pil hvidløg, og rens chilien. Blend alle ingredienserne sammen til en marinade i en minihakker. Skær oksefilet i tynde skiver, og lad det trække i marinaden i mindst 30 minutter, gerne længere.
 
2. Lynsteg kødet på en hed pande i 2-3 minutter. Sæt panden til side til senere.
 
3. NUDELSALAT: Pil rødløget, og skær det i tynde både. Skyl agurk og peberfrugter, og skær dem i tynde stave. Snit spidskål i tynde strimler. Rist nødderne gyldne på en tør pande. Nip bladene af mynte og thaibasilikum. Kog risnudler efter anvisningen på pakken. Bland nudler sammen med det stegte kød på panden, grøntsager og krydderurter. Pres limesaft udover, og drys med ristede jordnødder. 
 
TIP: Servér nudelsalaten kold dagen efter, hvis der er rester.
 
Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Pasta med kødboller, butternutsquash og valnøddepesto - Få opskriften her

Tirsdag: Butternutsquash-suppe med stegte kikærter - Få opskriften her

Onsdag: Varmrøget laks med bulgursalat og grapefrugt - Få opskriften her

Torsdag: Kyllingekebab med rå grøntsager og fladbrød - Få opskriften her