Texas-tigerrejer med polenta og ristede majs
Hovedretter

Texas-tigerrejer med polenta og ristede majs

Cremet polenta er perfekt tilbehør til de BBQ-krydrede tigerrejer og søde majs, der kan steges på grillen. Husk at marinere rejerne mindst 2 timer før. Her får du opskriften på Texas-tigerrejer med polenta og ristede majs

Tid i alt: 35 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

500 g tigerrejer (fra frost, optøede)

BBQ-MARINADE

140 g tomatpuré
3 spsk. olivenolie
3 spsk. æblecidereddike
2 spsk. ahornsirup
3 tsk. røget paprika
2 tsk. hvidløgspulver
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. tørrede chiliflager
1 tsk. salt

POLENTA

1¼ l vand
salt og friskkværnet peber
250 g majsgryn til polenta, f.eks. fra Urtekram
100 g parmesan

TIL SERVERING

25 g parmesan
1 håndfuld frisk basilikum

Opskrift - sådan laver du Texas-tigerrejer med polenta og ristede majs 

 
1. BBQ-MARINADE: Bland alle ingredienserne til marinaden i en skål.
 
2. Lad halen blive på tigerrejerne. Vend rejerne i marinaden. Lad dem trække i mindst 2 timer i køleskabet, gerne natten over.
 
3. POLENTA: Bring vandet i kog, og tilsæt salt. Hæld majsgryn i det kogende vand under konstant omrøring. Lad det koge i ca. 15 minutter, til polentaen bliver cremet. Rør friskrevet parmesan i. Smag til med salt og peber.
 
4. RISTEDE MAJS: Fjern blade og tråde fra majskolberne. Skær majskornene fra kolberne med en skarp kniv. Rist dem i smør på en pande, til de bliver gyldne. Krydr med salt og peber.
 
5. SERVERING: Steg tigerrejerne kortvarigt på en pande ved høj varme, til de tager farve. Anret dem over polentaen, og drys med ristet majs, friskrevet parmesan og plukket basilikum.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Quinoafalafler med hummus og bagte rodfrugter – Få opskriften her

Onsdag: Græsk kyllingeburger – Få opskriften her

Torsdag: Tærte med serrano, gedeost og figner – Få opskriften her

Fredag: Italiensk mørbrad med pancetta og bagte rodfrugter – Få opskriften her