tatar
Hovedretter

Tatar med æggeblomme, brændt og dampet porre og bagte søde kartofler

Få en rå start på ugen med masser af gode proteiner. Her får du opskriften på tatar med æggeblomme, brændt og dampet porre og bagte søde kartofler

Tatar med æggeblomme, brændt og dampet porre og bagte søde kartofler til 4 personer

Tid: 35 minutter. Ovntid: Mindst 25 minutter
 
DET SKAL DU BRUGE
600 g hakket kalve- eller oksekød til tatar
4 porrer
4 æggeblommer
 
BAGTE SØDE KARTOFLER 
4 store søde kartofler
1 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
1 potte timian (gem lidt til pynt)
 
GROV MAYO
100 g god mayonnaise 
1 spsk. grov sennep
 
PRØV OGSÅ: Timm Vladimirs vild lækre hjemmerørte tatar med kapers og krydderurter
 

Opskrift - sådan laver du tatar med æggeblomme, brændt og dampet porre og bagte søde kartofler 

 
1. Del kødet i 4 portioner, og sæt det til side. Rens porrerne, og skær 6 cm af hver top. Gem den faste, hvide del af porren til senere. Bred bladene ud på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem helt sorte og tørre i en 200° varm ovn. Det tager ca. 25 minutter. Køl dem af, og knus bladene til pulver. 
 
2. BAGTE SØDE KARTOFLER: Skræl kartoflerne, og skær dem i grove stave. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, dryp med olie, og krydr med salt, peber og timian. Bag kartoflerne møre i ovnen ved 200° i ca. 25 minutter. 
 
3. GROV MAYO: Rør mayonnaise med sennep. 
 
4. Skær porrerne igennem på langs, kog dem i letsaltet vand i 3 minutter, og afdryp dem godt. Anret de 4 portioner tatar på tallerkener med 1 æggeblomme ovenpå og 2 stykker porre ved siden af, og drys med brændt porre. Servér med søde kartofler, frisk timian og mayo.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Bagt torsk med blomkål, hasselnødder og oliven-bruschetta - Få opskriften her

Onsdag: Rosastegt andebryst med broccolisalat og pasta - Få opskriften her

Torsdag: Stegt nakkefilet med palmekål, croutoner og løg - Få opskriften her

Fredag: Oksebøf med bagte kartofler, bearnaisedressing og broccoli - Få opskriften her